Zo werk je die rommel weg!

Door De Redactie

Je hebt tonnen rommel liggen die je maar al te graag de deur uit wilt hebben, maar waar je maar niet de tijd voor lijkt te vinden. Of je hebt het gewoon moeilijk met het weggooien zelf? Met deze tips maak je het een pak makkelijker voor jezelf.

1. Denk in projecten

Het hele huis opruimen tijdens je vakantie is misschien niet realistisch, maar als je je grote opruimactie opdeelt in kleinere projecten – zolder, kelder, garage, of zelfs een enkele kast – krijg je wél dingen gedaan. Je kunt steeds meer zaken afvinken op je to-dolijstje en dat werkt motiverend.

2. Deel je spullen op in stapels

Schik in vier categorieën: 'houden', 'houden maar op een nieuwe plek', 'weggeven of verkopen' en 'weggooien'. Die stapels maken het je makkelijker om keuzes te maken en efficiënt spullen weg te werken.

3. Durf weg te gooien

Je gooit spullen weg, geen herinneringen. Dat besef maakt het gemakkelijker om afscheid te nemen. Eventueel kun je nog een foto maken van die jurk die je niet meer draagt en ze alsnog weggooien.

4. Deel uit

'Weggooien' betekent niet automatisch 'vuilnisbak', je kunt ook dingen weggeven. Vraag aan je vrienden wat ze willen hebben of ga freecyclen of online delen. Je vindt een online deelgroep in je buurt via www.freecycle.org. Een andere optie is www.online-weggeefwinkel.be. Schakel Facebook in: met de app Yerdle kun je via Facebook liefhebbers zoeken voor je oude spullen.

Partner Content