Hét excuus om te smullen: de ‘Week van de Eclair’

Hét excuus om te smullen: de 'Week van de Eclair'
© Getty Images

Zet vandaag zeker een bezoekje aan je bakker op de agenda, want het zou weleens kunnen dat je met een lading zalige eclairs naar huis komt. Tot en met zondag 6 juni vieren we namelijk ‘De Week van de Eclair’!

Hoera, Week van de Eclair!

De lekkerste verwennerij ooit gemaakt, de eclair, verdient het om een hele week in de kijker gezet te worden, vind je ook niet? Tijdens de ‘Week van de Eclair’, die loopt van 29 mei tot en met zondag 6 juni, verleiden meer dan zevenhonderd bakkers je met de klassieker of verrassend nieuwe varianten!

Een Eclair Zomerse Meringue, graag!

De eclair is een typisch Franse lekkernij, waar wij Vlamingen dol op zijn. Het dunne chocoladelaagje, het zachte gebak en de smeuïge vulling … Héérlijk! Maar tijdens deze ‘Week van de Eclair’ halen de deelnemende bakkers ook alles uit de kast om je van nieuwe smaakcreaties te laten proeven. Wat dacht je van een Eclair Brésilienne, de Eclair Banana Split 2.0, de Eclair Aardbei Mojito Royal of de Eclair Zomerse Meringue?

Ga dus zeker eens langs bij je bakker: als er een raamsticker van de ‘Week van de Eclair’ hangt, dan weet je meteen wat je mee naar huis moet nemen. Of check even de website, waar je een overzicht vindt van alle deelnemende bakkers en patissiers.

Zo maak je zélf hemelse eclairs

Zelf een baktalent? Probeer dan een van onze recepten!

Meer fan van andere zoetigheden?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)