De geluksdriehoek: hoe is het gesteld met jouw mentale welzijn?

De geluksdriehoek: hoe is het gesteld met jouw mentale welzijn?
© Getty Images

Je gelukkig voelen, weet jij wat dat is? Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw lanceert naast de voedings- en de bewegingsdriehoek nu ook een ‘geluksdriehoek’. Een nieuw initiatief om je mentale gezondheid een fikse boost te geven. En dat kunnen we in deze tijden allemaal weleens gebruiken, toch?

Gezond en evenwichtig eten, daar helpt de voedingsdriehoek je bij. De bewegingsdriehoek spoort je dan weer aan om meer te bewegen. Maar de geest wil natuurlijk ook wat, en daarvoor is nu de geluksdriehoek in het leven geroepen.

Zo werkt de geluksdriehoek

Geluk bestaat uit drie bouwblokken die als puzzelstukjes in elkaar passen:

  • Goed omringd zijn
  • Je goed voelen
  • Jezelf kunnen zijn
geluksdriehoek
© Vlaams Instituut Gezond Leven

Het is een kompas dat je laat zien welke weg je kunt bewandelen om beter in je vel te zitten. En hoe je dat ook kunt vasthouden, allemaal aan de hand van nieuwe gewoontes die je jezelf kunt aanleren om gelukkig(er) door het leven te gaan. Maar denk eraan: ‘perfect geluk’ bestaat helemaal niet. Daarom is de geluksdriehoek een beetje uit balans gebracht, omdat iedereen weleens een mindere dag heeft.

Gevoelsdagboek

Als je het gevoel hebt dat je geluksgevoel nog wat opgekrikt kan worden, kun je aan de slag op geluksdriehoek.be. Je kunt kiezen uit tal van thema’s: geluk, veerkracht, stress, burn-out, verlies, ouderschap, piekeren, angst en positiviteit. Aan elk thema zijn simpele oefeningen gekoppeld.

Maar er is meer. Je kunt er ook een persoonlijk dashboard aanmaken om je eigen ‘gevoelsdagboek’ bij te houden aan de hand van emoticons. Daar kun je de oefeningen ook makkelijk inplannen in je kalender en krijg je een mooi overzicht van je resultaten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

NOG MEER WEETJES OVER GELUK LEES JE HIER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)