Het is bewezen: vroeg je kerstboom zetten, maakt je gelukkig

Het is bewezen: vroeg je kerstboom zetten, maakt je gelukkig
© Getty Images

Volgens een ongeschreven regel mag je de kerstboom pas zetten na Sinterklaas, maar voor sommigen duurt dat net ietsje te lang waardoor ze de kerstsfeer al vroeger in huis halen. En gelijk hebben ze, want wetenschappers hebben nu bewezen dat vroeg de kerstboom zetten alleen maar voordelen heeft!

Haal je kerstlichtjes maar al boven, want vroeg voor kerst decoreren, zou extreem goed zijn voor je geluksgevoel. Dat zeggen wetenschappers van The Journal of Environmental Psychology.

Kerstboom zetten is nostalgisch

De reden? Kerstversiering doet je terugdenken aan je onbezorgde kindertijd. En daardoor voel je je ook weer even alsof je geen enkele zorg hebt. Alles wordt ineens een pak minder ingewikkeld met de gezelligheid van Kerstmis in huis. Ook als je iemand dierbaar bent verloren, zou kerstversiering je doen herinneren aan fijne tijden met die persoon en dat geeft je een warm en vertrouwd gevoel.

IJsbreker

Maar dat is nog niet alles. Want die kerstversiering wat vroeger van de zolder halen, heeft ook een invloed op hoe mensen je zien. De twinkelende lichtjes tonen aan dat je een vrolijk, toegankelijk en gezellig persoon bent. Op die manier zou je zomaar eens het ijs kunnen breken als je nieuw in de buurt bent, bijvoorbeeld. En vriendschap is op zijn beurt superbelangrijk voor je geluksgevoel!

Je weet dus wat je te doen staat: haal die kerstboom maar snel in huis, zeg dat de wetenschap het gezegd heeft. 😉

Dit vind je vast ook wel leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)