‘Ik Koop Belgisch’: handig platform bundelt talent uit eigen land

'Ik Koop Belgisch': handig platform bundelt talent uit eigen land
Flanders DC

Koop jij al Belgische mode, kunst, boeken of muziek? Super, want zo steun je de lokale economie en steek je creatief talent een hart onder de riem! Om alles wat overzichtelijker te maken, lanceert Flanders DC vandaag het nieuwe ‘Ik Koop Belgisch’-platform, waarop je lokale labels vindt voor élke stijl en élk budget.

Extra duwtje in de rug

De coronacrisis heeft een gigantische impact. Zo ook op onze Belgische merken en talenten, die het nu niet altijd even gemakkelijk hebben. Daarom lanceert Flanders DC ikkoopbelgisch.be, een nieuw platform waarop je meer dan 1.500 Belgische artiesten, designers, merken en bedrijven uit verschillende creatieve sectoren (mode, design, maar ook kunst, media, illustraties, boeken, film, muziek en videogames) kunt terugvinden.

“Met Ik Koop Belgisch willen we vooral de rijkdom aan creatief talent in België laten zien. Als mensen zelf de keuze hebben gemaakt om te gaan voor lokale creativiteit, kunnen ze hier de nodige inspiratie vinden. En zo geven ze onze artiesten, ontwerpers en creatieve bedrijven natuurlijk ook een extra duwtje in de rug“, vertelt Pascal Cools, managing director van Flanders DC.

Handige tool

Op het platform vind je een handige locatiezoeker waarmee je per stad of gemeente creatief Belgisch talent kunt opzoeken. Zo wordt het een pak makkelijker om lokaal te kopen in jouw buurt, van talenten waarvan je misschien niet wist dat ze bestonden of dat ze Belgisch waren. Er is voor elk budget en elke stijl wat wils!

#ikkoopbelgisch

Neem dus zeker eens een kijkje op het platform, maar er is nog een andere manier om een (virtueel) handje toe te steken. Om de lancering van de website kracht bij te zetten, roept ambassadrice Elodie Ouédraogo op om een foto van je handen te plaatsen op sociale media. Zo krijgen meer mensen weet van onze Belgische labels.

  1. Neem een foto van je hand. Ben je in een creatieve bui, versier ‘m dan met verf, stift, make-up, …
  2. Voeg eventueel een aantal ‘Ik Koop Belgisch’-stickers toe die je kunt vinden via Instagram stories.
  3. Deel jouw foto met met de hashtag #ikkoopbelgisch.

Alle beetjes helpen

Maar vooral: denk de volgende keer tijdens het shoppen dus zeker eens aan ons eigen lokale talent. Door voor Belgisch te kiezen, steun je labels uit eigen land die vaak klein begonnen zijn vol passie en dromen. En omdat de coronacrisis nog lang zal blijven nazinderen, kunnen ze elk steuntje gebruiken. “Het is nu belangrijker dan ooit. Belgisch kopen is voor mij meer dan een hashtag. Het is een vorm van respect voor de kennis en de knowhow die België rijk is”, besluit Elodie Ouédraogo.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)