Belgian Beauty: de allerbeste cosmeticamerken van bij ons

Belgian Beauty: de allerbeste cosmeticamerken van bij ons

België, da’s bier, chocolade en andere lekkernijen. Maar wist je dat ons landje ook op beautyvlak heel sterk uit de hoek komt? Onze aanraders op een rijtje.

Hallo, mooie huid!

Dé klassieker

Het oudste Belgische verzorgingsmerk is waarschijnlijk Delbôve, gegroeid uit kapper Roger Delbôve z’n passie voor huidverzorging. In 1962 leidde dat tot de Crème Sorcière, vandaag nog altijd de bestseller.

De producten brengen de huid terug in haar natuurlijke evenwicht, zodat ze optimaal functioneert.

Maison Delbôve Crème Sorcière, € 68/100 ml.

(Nog) niet zo bekend

Nannic is vooral bekend in het buitenland, amper in eigen land. Het hoofdkwartier ligt in Heist-op-den-berg waar René Nagels en Tine Janssens, derde generatie van het familiebedrijf, hun anti-agingproducten ontwikkelen én produceren.

Nannic, Age Reverse. € 59,60/ 30 ml.

3x volledig natuurlijk

  1. Rainpharma begon met voedingssupplementen, maar biedt intussen een uitgebreide lijn huidverzorging aan. Volledig natuurlijk en zonder minerale oliën, synthetische geurstoffen, sulfaten of siliconen.
RainPharma_faithfull face guard. € 74,95/ 50 ml

2. Toen haar dochtertje een moeilijke huid bleek te hebben, ging Isabelle Ulenaers zich verdiepen in cosmetica-ingrediënten. Zo onstond de natuurlijke lijn ‘Self‘, met oliën van kokos-, macademia- en argannoten, aloë vera, karitéboter en essentiële oliën van geranium en sinaasappel.

3. Cîme werd geïnspireerd door een trektocht in de Himalaya. Vriendinnen Anke Michiels en Isabel Coppens verwerken geneeskundige planten uit de Himalaya in hun crèmes, die ze aan een faire prijs van lokale boeren kopen. Een percentage van de opbrengst gaat naar een lokale NGO die de plaatselijke bevolking ondersteunt.

€ 19,95/ 200 ml

A la carte

Ikari is het geesteskind van de Antwerpse dermatoloog Ilan Karavani. Het merk gaat voor een persoonlijke aanpak: eerst ga je langs in een Ikari-centrum, waar een huidanalyse wordt gedaan. Op basis daarvan krijg je een combinatie producten voorgesteld voor een aangepaste verzorging. Het doel? Een perfecte huid creëeren.

Renew 5 _ € 57,70/50 ml

Uit Libelle nr. 29, geschreven door Sofie Albrecht

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)