Kijk dit weekend omhoog en geniet van vallende sterren

vallende sterren

De nachten worden dit weekend net een tikkeltje magischer. De Aarde passeert namelijk een meteorietenzwerm met duizenden vallende sterren in z’n kielzog. 

We hopen op heldere nachten dit weekend want dan zullen we zo’n 27 vallende sterren per uur te zien krijgen. Tijdens de nacht van zondag op maandag zal dat aantal zelfs oplopen tot 44 vallende sterren per uur.  De weersvoorspellingen zien er alvast veelbelovend uit.

Wanneer kijken?

De beste tijd om vallende sterren te zien, is volgens meteorologen tussen zonsondergang en het moment dat de maan opkomt.

Wat zijn vallende sterren?

Vallende sterren zijn stofdeeltjes van meteoren. Wanneer die opbranden, laten ze een lichtspoor achter, wat wij vallende sterren noemen. En dit weekend bevindt de Aarde zich dus middenin zo’n stofwolk.

Geniet ervan!

Lees ook:

 

 

Vorig artikel
Deze vrouwen tonen wat extreem afvallen écht met je lichaam doet
Volgend artikel
Met deze 7 tips overleef ook jij de Dodentocht!

BON -€ 1 bij aankoop van 1 Balade-room met yoghurt op Griekse wijze

Hou je van koken en wil je graag eens iets anders dan je standaard boter? Dan is er de Balade-room met Griekse yoghurt. Hij bevat alle voordelen van een ‘gewoone’ light room en dat in combinatie met de smeuïgheid en volheid van Griekse yoghurt. Gebruik hem zowel voor je warme als koude bereidingen en voor zoete en hartige gerechten. Smakelijk!

gratis