10 jaar Natuurpunt

Door De Redactie
10 jaar geleden beloofden Natuurreservaten en De Wielewaal elkaar plechtig om samen te werken aan Natuur voor Iedereen in Vlaanderen. De nieuwe vereniging Natuurpunt was een feit. De belofte om te ijveren voor "Natuur voor iedereen" heeft Natuurpunt zeker gehouden!

Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen de 500 natuurgebieden van Natuurpunt. Met meer dan 1.700 infoborden, ruim 50 vogelkijkhutten en wanden, honderden gebiedsfolders en 17 bezoekerscentra maakt Natuurpunt informatie over de natuur toegankelijk voor duizenden gezinnen. Natuurpunt stelt meer dan 18.000 ha natuur veilig ten gunste van iedereen.

Na de succesvolle eerste tien jaar werkt Natuurpunt volop aan een waardevolle toekomst want ondanks alle inspanningen gaat de natuurwaarde in het Vlaamse landschap er op achteruit. Natuurpunt is en blijft dus nodig!

Het succesverhaal van Natuurpunt wordt natuurlijk ook gevierd tijdens een jubileumfeest op 10 december, met een terugblik, een bedanking van iedereen die een bijdrage leverde en een blik naar de toekomst. Iedereen kan meefeesten tijdens de wervelende show die voorzien is!

Praktische info

Partner Content