©Shutterstock

11 makkelijke tips om je koffer skiproof te maken

Op skivakantie gaan is leuk, maar je skikoffer maken is een ander paar mouwen. Want hoe krijg je al die dikke, warme kleren erin? Deze handige trucs maken het al heel wat makkelijker! 

Zo maak je komaf met inpakstress

Neem enkel de kleren mee die je echt nodig hebt.

Nee, een skivakantie is geen modeshow. We willen het gewoon warm hebben. Neem enkel stuks mee die je makkelijk kunt combineren. Een paar mooie, hippe truien, bijvoorbeeld. Met thermisch ondergoed hou je jezelf lekker warm. Je hebt ook genoeg aan 1 paar handschoenen, 1 muts, 1 sjaal en misschien ook 1 paar oorwarmers. Less is more!

Kleine spulletjes opbergen in je skikledij

Steek kleine spulletjes, die je enkel op de piste nodig hebt, al in de zakken van je skijas of -broek, zoals lippenbalsem, zonnecrème, skipas,… .

Oprollen maar

Deze truc is geweldig! Rol je zachte spullen (vooral breigoed en wol) op in plaats van ze te plooien. Zo gaan ze minder snel kreuken en vooral: minder plaats innemen.

Zijde in je koffer

Heb je ook stijve stoffen bij? Plooi ze netjes op. Leg er een zijdepapiertje tussen om plooien te vermijden. Hoe kleiner je kunt vouwen, hoe meer plaats je wint.

Schoenen als bergruimte

Opgerolde sokken, onderbroeken,… kun je heel gemakkelijk in je schoenen steken. Zo zitten je kleine spullen samen en vind je ze snel terug.

Miniflesjes

Make-up heb je echt niet nodig onder je skibril. Een beschermende dag- of zonnecrème, conditioner, douchegel en een ontsmettende cleanser zijn de enige schoonheidsproducten die je nodig hebt. Giet ze over in kleine busjes om plaats te sparen. Maar doe je flesjes niet té vol, want met de hoge druk in de bergen kunnen deze ontploffen. Een apart zakje is dus niet overbodig.

Laat koude stoffen thuis

Laat de koudste stoffen, zoals zijde, thuis. Het kreukt en voelt helemaal niet warm aan. Kies voor wol, katoen, fleece, … . Die stoffen kun je makkelijk in je koffer proppen zonder dat ze kreuken.

Plastiek zakjes

Steek je schoenen en laarzen in plastiek zakjes. Zo kun je ze niet beschadigen tijdens de reis en maak je je kleren niet vuil.

Denk in laagjes

©Elle.be

Heb je deze laagjesmethode al geprobeerd? Echt de moeite waard.

  • Leg eerst al je schoenen op de bodem van de koffer.
  • Daarna leg je de broeken erbovenop. Laat de pijpen nog even uit de koffer hangen.
  • Nu schik je alle opgerolde kledingstukken op de broeken.
  • Daarna leg je de gevouwen kledingstukken erbovenop.
  • Nu leg je de andere opgerolde stukken erbij.
  • Dikke kledingstukken, zoals jassen, handdoeken, sweaters komen als laatste laag erop.
  • Nu gooi je de broekspijpen van de broeken over de stapel. Zo heb je een mooi pakketje gevormd.
  • Je kunt de randen vullen met accessoires, zoals mutsen, handschoenen, riemen en andere kleine spullen.

Neem handige tasjes mee

Skimateriaal zoals skilaarzen, helmen, skistokken,… krijg je niet in de koffer. Zorg voor handige tassen waarin je ze kunt vervoeren. In je helm kun je makkelijk breekbare spullen opbergen, zoals een fotocamera, bril,… .

Zo vervoer je je blingbling

Juwelen zijn misschien niet groot, maar wel onhandig om op te bergen. Je kunt ze makkelijk uit elkaar houden door kettingen door rietjes te steken, oorbellen op een kartonnetje te prikken en je armbanden te bundelen met een koordje.

Bron: www.elle.be/nl

Lees ook:

Partner Content