12 mei: Feest van Europa!

Door De Redactie

De Europese instellingen lijken soms wel een beetje een ver-van-ons-bed-show. Toch bepalen ze dagelijks ons leven. Op 12 mei kan je Europa van dichtbij ontdekken. Alle Europese instellingen in Brussel zetten die dag hun deuren open, in het kader van het 20e ‘Feest van Europa’.

Eenmaal per jaar wordt het Europees project herdacht. Dit jaar is dat op 12 mei. Het Europees Parlement, de Europese Raad, de Raad van de Europese Unie, de Commissie, het Economisch en Sociaal comité, het Comité van de regio’s en de Ombudsman, allemaal slaan ze hun deuren open voor het grote publiek.

Je kan kiezen voor een traditioneel bezoek en de plaatsen ontdekken waar commissarissen, ministers en Europarlementariërs wetten aannemen die gelden voor alle Europeanen. Tijdens debatten en ontmoetingen ontdek je enkele concrete realisaties van de Unie (van het verbod op ontvlambaar speelgoed tot de kwaliteit van ons zwemwater).

Op de ‘Solidarność  1980’-esplanade van het Europees Parlement wordt een heus Europees kinderdorp opgetrokken. Je kids kunnen er knutselen en interactieve en leerrijke spelletjes spelen om zo alles over Europa te weten te komen. Straatartiesten en muzikanten zorgen voor een feestelijke sfeer.

Meer info vind je op www.feestvaneuropa.europa.eu

Partner Content