20 jaar Samson en Gert op Ketnet

Door De Redactie
Samson en Gert blazen dit jaar 20 kaarsjes uit en dat laten Ketnet en Studio 100 niet zomaar voorbij gaan.

In het najaar toont Ketnet elke week twee afleveringen van Samson en Gert uit de oude doos, ingeleid door een bekende Vlaming die een bijzondere herinnering koestert aan Samson en zijn baasje Gert. Op 19 september besteedt Ketnet de hele dag speciale aandacht aan de twee boezemvrienden die dan bij de wrappers te gast zijn. En op 11 november brengt Ketnet de Samson en Gert verjaardagsspecial Het Verrassingsfeest. Feestelijke afsluiter van het jubileumjaar is de Samson en Gert Kerstshow van Studio 100.

Zo begon het allemaal

Samson werd geboren in 1989: de hond was een leuke manier om de kinderprogramma’s van de toenmalige BRT aan elkaar te praten. Dat gebeurde samen met vijf jonge omroepers, waaronder Gert Verhulst. Danny Verbiest van de dienst Jeugd verzon samen met Gert Verhulst een lieve hond die kon praten. De kinderen waren meteen dol op Samson en stuurden massa’s tekeningen. Gert Verhulst werd de vaste partner van Samson.

Na 9 maanden kreeg het vrolijke duo een eigen decor, een woonkamer. Hans Bourlon werd hun producer en ze kregen een verhaallijn en vaste personages. Allemaal vinden ze hun weg langs de eeuwig kapotte deurbel. De burgemeester, Octaaf De Bolle, Jeanine De Bolle, Alberto Vermicelli en Eugène Van Leemhuizen behoren ondertussen tot het collectieve geheugen van Vlaanderen.

Ketnet

Vanaf zaterdag 4 september tot en met zondag 9 januari 2011 zendt Kenet elk weekend twee afleveringen uit van Samson en Gert uit de prille beginperiode. En dat is bijzonder, want de laatste jaren werden vooral de laatste 250 afleveringen uitgezonden, terwijl er in totaal zo’n 750 afleveringen gemaakt zijn. Bekende Vlamingen (waaronder Sofie van Moll, Louis Talpe en Kobe Van Herwegen) die fan zijn van het programma, blikken op Ketnet terug op hun leukste herinneringen aan het programma.

Samson en Gert uit de oude doos – vanaf zaterdag 4 september op zaterdag (8u en 15.30u) en zondag (8u)
Samson en Gert dag – 19 september vanaf 8u
Hotel op Stelten – 19 september om 14u
The Making of Hotel op Stelten – 19 september om 15.10u
De favoriete Samson en Gert afleveringen gekozen door de Ketnetters – 19 september om 17.20u
Verjaardagsspecial Het Verjaardagsfeest – 11 november

Meer info: www.ketnet.be en www.20jaarsamsonengert.be

Partner Content