3 misdaadromans voor een zacht prijsje!

Door De Redactie

Agatha Christie is één van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Wij selecteerden deze drie heerlijk spannende romans met Hercule Poirot in de hoofdrol. Haal ze nu in huis mét Libelle-korting.

Haal je boeken af met de bon uit Libelle 47 blz. 89 t.e.m. 31/12/14 bij Standaard Boekhandel!

Moord zonder lijk

Het derde meisje

Londen in de swinging sixties. Een jonge vrouw komt onaangekondigd langs bij Poirot, vertelt hem dat ze misschien een moord heeft gepleegd, en vertrekt dan even snel als ze
gekomen is. Is het meisje een moordenaar of loopt ze zelf gevaar? En als er een moord is gepleegd, waar is het lijk dan? Van het financiële hart van Londen tot de artistieke kringen van de stad: Poirot doorkruist heel Londen in zijn zoektocht naar de verdwenen
jonge vrouw.

Classic Poirot

De dood van een huistiran

Een Amerikaans gezin is op reis door het Midden-Oosten.  Een modelgezin, zo lijkt het, maar hun medereizigers merken al snel dat er iets niet klopt. De moeder speelt een pervers machtsspelletje met haar kinderen en houdt iedereen stevig onder de knoet. De spanningen lopen op. En dan valt er een dode… Poirot heeft  vierentwintig uur om de waarheid aan het licht te brengen.

 

Slimme Thriller

Overal is de duivel

Zelfs op vakantie wordt Hercule Poirot geen rust gegund. Het zag er nochtans goed uit: een eiland voor de kust van Devon, mooi weer, een bont gezelschap van hotelgasten. Maar een beeldschone actrice die alle mannen het hoofd op hol brengt, doet de sfeer
omslaan. Poirot vreest dat er moord in de lucht hangt, en krijgt gelijk: een intiem rendez-vous wordt één van de gasten noodlottig. En niet alleen de bedrogen  echtgenotes belanden op de verdachtenlijst…

Vier dingen die je nog niet wist over Agatha Christie

1. Ze ging nooit naar school

Agatha Christie is een nakomertje. Ze wordt geboren in 1890 in het Britse Torquay. Haar broers en zussen zitten op kostschool, Agatha krijgt haar opleiding thuis. Omdat ze eenzaam is en zich verveelt, vult ze haar dagen met het verzinnen van raadseltjes. Het is uiteindelijk haar moeder die haar aanmoedigt om te beginnen schrijven.

2. Ze vond Hercule Poirot maar niks

In 1920 verschijnt haar eerste roman 'The Mysterious Affair at Styles' met Hercule Poirot in de hoofdrol. Poirot is een exotisch figuur, een tikje arrogant over de manier waarop hij elk mysterie tot een goed einde brengt. De vele Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog inspireerden Christie tot deze figuur. En hoewel ze meer dan 30 romans zal schrijven met deze Waalse inspecteur in de hoofdrol, is ze helemaal niet zo dol op Poirot. Meer zelfs, ze vindt hem een ergerlijk mannetje. Het laatste boek met Poirot in de hoofdrol, Curtain: Poirot's Last Case, schrijft ze al in de jaren veertig. Het werd meer dan dertig jaar bewaard in een kluis.

3. Ze verdween zelf op mysterieuze wijze

Op 3 december 1926, even nadat ze ontdekt heeft dat haar man Archie haar bedriegt met een jongere vrouw, verlaat Agatha Christie haar woning met een kleine reistas in de hand. Op 4 december wordt haar auto gevonden met brandende lichten. Van haar geen spoor. Haar bontmantel en een koffertje met persoonlijke spullen liggen nog in de wagen. Honderden politiemensen en duizenden vrijwilligers gaan naar haar op zoek. Pas elf dagen later wordt ze levend en wel teruggevonden in een hotel, waar ze onder de naam van haar liefdesrivale logeert. De officiële verklaring luidt: geheugenverlies ten gevolge van zware emotionele stress.

4. Ze had iets met vergif

In de eerste wereldoorlog werkt Agatha Christie als vrijwilligster in de apotheek van een ziekenhuis. Zo leert ze verschillende soorten vergif kennen, wat haar in haar schrijfcarrière goed van pas zal komen.


Agatha Christie in cijfers

Partner Content