3 verrassende citytrips

Door De Redactie

Barcelona, Venetië en Rome. De gekende steden voor een leuke citytrip. Maar je hoeft niet altijd naar de typische toeristische trekpleisters te trekken. Wij zetten drie verrassende en leuke steden voor jou op een rij!

Belgrado – Servië

Belgrado is een stad die niet in één woord te omschrijven valt. Op het kruispunt van de Christelijke en Ottomaanse cultuur is Belgrado vaak een strijdtoneel geweest en werd het meer dan eens volledig of gedeeltelijk verwoest. Maar Belgrado én haar inwoners wisten zich keer op keer te herstellen. Tegenwoordig is Belgrado één van de meest bruisende citytripbestemmingen in Europa. Een stad van contrasten en van culturen, maar bovenal een bestemming die leeft, dag en nacht.

Edinburgh – Schotland

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Voor cultuurliefhebbers the place to be! De historische gebouwen staan garant voor een gezellige en mooie stadswandeling. Voor zwoele temperaturen moet je niet naar Schotland trekken, maar dat maken de vele leuke plekjes in Edinburgh goed. De stad telt een aantal prachtige concertzalen en musea. Ook aan festivals geen gebrek. De kunstliefhebbers of muziekfanaten vinden zeker hun weg in de bruisende stad!

Bologna – Italië

Provinciehoofdstad Bologna is een Italiaanse stad gelegen in de noordelijke regio Emilia-Romagna. Bologna is een grote universiteitsstad en dat merk je aan de gezellige drukte die er heerst. In de vroege avond stromen mensen massaal toe in de cafés om te aperitieven en na zonsondergang gaat het feest gewoon door in de naburige cafés. Liefhebbers van live muziek kunnen hun geluk niet op in Bologna, want regelmatig concerten op de agenda. In 2000 was Bologna de cultuurhoofstad van Europa. Ook op cultureel gebied, een echte aanrader!

Lees ook:

[LINK_TEXT id=2]

[LINK_TEXT id=3]

Partner Content