4 fitness oefeningen die je gemakkelijk thuis kan doen

Door De Redactie

Niet alleen in de fitness, maar ook met attributen thuis kan je gemakkelijk aan je gezondheid werken. Geen excuses meer om niets te doen. Makkelijk,snel en doeltreffend. Doe deze in 3 reeksen van 15 oefeningen met 30 seconden pauze.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tafelpompen

Attribuut: tafel

Spiergroep: bovenlijf

Aantal calorieën verbruikt: 40

Oefening: Opdrukken kan op vele manieren. Zelfs met een tafel! Ga met je gezicht naar de tafel toe staan, zet de handen op de rand en plaats de voeten anderhalve meter naar achtere. Duw jezelf vervolgens omhoog met je hele lichaam en laat het dan langzaam zakken. Ook al gaan die armen trillen blijf gewoon doorgaan.

 

Luchtfietsen

Attributen: handdoek en bal

Spiergroep: buik

Aantal calorieën verbruikt: 25

Oefening: Leg een handdoek op het gras en ga op je rug liggen. Trek je buik in en til je benen tot op een hoek van negentig graden. Leg nu de bal op je voeten en probeer langzaam een fietsbeweging te maken zonder de bal van je benen te laten glijden.

 

Emmerlifting

Attributen: emmer met water

Spiergroep: schouders en armen

Aantal calorieën verbruikt: 40

Oefening: Pak de emmer met beiden handen stevig vast aan de onderkant en houdt hem voor je borst. Breng de emmer nu voorzichtig omhoog tot boven je hoofd en houdt twee seconden vast. Maak de oefening zwaarder door de emmer met meer water te vullen.

 

Steppen

Attributen: keukentrapje en pakken melk

Spiergroep: benen en billen

Aantal verbruikte calorieën: 35

Oefening: Zet je rechtervoet op de tweede trede van de keukentrap. Laat je linkervoet op de grond staan. Breng nu je gewicht op het rechterbeen en til jezelf omhoog. Wissel na vijftien herhalingen van been. Neem, om de oefening zwaarder te maken enkele pakken melk in je hand.

Lees meer:

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content