4 leuke kinderboeken

Door De Redactie

Ben je op zoek naar een leuk boek om je kids tijdens regenachtige vakantiedagen mee zoet te houden? Libelle.be zet vier leuke kinder- en jeugdboeken op een rijtje. Zo wordt de fantasie van je kids geprikkeld en hoef je geen gezeur te aanhoren!

Het fantastische verhaal van Ferre en Frie van Siska Goeminne

Misschien leuk om zelf te doen; Sisa Goeminne schreef een verhaal en liet het illustreren door haar zoontje Jef. Jef houdt al lang van tekenen, al van toen hij zijn kleurpotloden net kon vasthouden. Hij tekent het liefst draken, supermannen en spannende taferelen.
'Het fantastische verhaal van Ferre en Frie' gaat over oma Frie die heel goed voor Ferre zorgt, maar in het hoofd en in het hart van Ferre zeurt een geheim. Hoe komt het dat hij ooit twee dagen in een kast zat en waarom is hij zo gehecht aan zijn knuffel Fredje? Wat is er gebeurd met zijn mama en papa? Ferre zal moeten kiezen; wil hij de waarheid weten, of gelooft hij liever het fantastische verhaal dat Frie hem vertelt?
'Het fantastische verhaal' is een meeslepend klein boekje van 112 bladzijden dat je kids niet snel zal loslaten. Het is vlot en leuk geschreven door Saskia en de tekeningen van Jef maken het boek helemaal af. Een aanrader van Belgische bodem!

Het fantastische verhaal van Ferre en Frie – Siska Goeminne – uitgeverij de eenhoorn – ISBN 9789058385550 – leeftijd: 10+
 

Naar de maan van Frank Cottrell Boyce

Liam is groot vor zijn leeftijd, heel groot zelfs. Hij vindt het niet leuk om als grote jongen aanzien te worden. Tot hij ontdekt dat het ook voordelen heeft als iedereen je ouder schat. Want zo maak je al eens makkelijk een avontuur mee, en beland je op een dag wel eens op de maan bijvoorbeeld.
'Naar de maan' is een erg grappig, origineel en meeslepend boek over Liam die aan zijn ouders vertelde dat hij op schoolreis ging, maar eigenlijk aan boord stapte van een raket richting maan.
Dit boek is uitermate geschikt voor avonturiers, die na hun leesbeurt alles zullen willen weten over rakketten, de maanlanding, en het heelal. Hou ze maar goed in de gaten! Natuurlijk ook leuk om zelf te lezen als je bengels in bed liggen!

Naar de maan – Frank Cottrell Boyce – uitgeverij Gottmer – ISBN 9789025745417 – leeftijd: +12

 

Talent van ZoeY Dean

Mac Armstrong heeft het goed voor elkaar: ze is knap, populair, rijk en heeft veel vriendinnen. Eén ding ontbreekt nog in haar perfecte leventje: al haar vriendinnen en familieleden bezitten een bijzonder talent, maar zij is nergens echt goed in. Dan ziet Mac hoe Emily, een nobody uit een provinciaal stadje, uitsmijters overhaalt om haar binnen te laten in een besloten filmpremière. Mac beseft: dit meisje heeft hét! En ze ontdekt tegelijkertijd haar eigen talent: het talent van anderen ontdekken!
'Talent' is chick-lit van de bovenste plank, trendy meisjes, rijke mensen, Hollywood en filmregisseurs. Alle details van een perfect lijkend levendje passeren de revue. Zoey Dean schreef een vlot feel-good boek dat je tienerdochter helemaal te gek zal vinden. Natuurlijk ook leuk leesvoer voor jou op een strandluie dag!

Talent – Zoey Dean – uitgeverij Gottmer – ISBN 9789025746094 – leeftijd 15+
 

Websites maken voor kinderen

Heb jij PC-verslaafde kinderen in huis die de hele dag door op het scherm staren en op het klavier zitten tokkelen? Laat hen zelf een website bouwen met een leuk verslag van hun zomervakantie, scoutskamp of memorabele gezinsuitjes. Met het boek 'Websites maken voor kinderen' van Studio Visual Steps kan elk kind vanaf 9 jaar aan de slag.
Met het makkelijke programma Easy Web en het boek leren ze stap voor stap hoe ze een webpagina moeten opbouwen, hoe ze tekst, afbeeldingen en hyperlinks kunnen toevoegen en hoe ze tot slot hun eigen website online kunnen zetten. Bij het boek krijg je de volledige Nederlandstalige versie van Web Easy 8 gratis bijgeleverd, dus kunnen je bengels meteen aan de slag!
Het boek is erg handig en toont beeld per beeld op welke knopjes de nieuwe webontwerpers moeten klikken om hun site volledig uit te bouwen. Hiermee hou je ze wel even zoet!

Websites maken voor kinderen – Studio Visual Steps – ISBN 0789059050761 – leeftijd 9+

Partner Content