5 leugentjes die mannen vaak gebruiken

Door De Redactie

Iedereen gebruikt wel eens een leugentje om bestwil, maar nu blijkt dat mannen heel vaak dezelfde onwaarheden vertellen aan hun partner. Om ons niet te kwetsen, of gewoon om zich snel uit een bepaalde situatie te praten.

1. Natuurlijk zie je er niet dik uit in die rok

Hoeveel keer sta jij niet voor de spiegel en vraag je aan je partner of je er niet te dik uitziet in die nieuwe outfit? En hoe vaak krijg je dan het antwoord dat je er stralend uitziet? Voor veel mannen dé makkelijkste oplossing, want ieder ander antwoord zou toch verkeerd geïnterpreteerd worden door vrouwlief.

2. We praten er later nog wel over

Hebben jullie net een discussie achter de rug en heeft je partner er een eind aan gemaakt door te zeggen dat "we er later nog wel over praten"? Weet dan dat hij eigenlijk bedoelt dat hij niet meer wil terugkomen op het onderwerp. Veel mannen gebruiken dit zinnetje om een woordenwisseling te beëindigen die volgens hen weinig zin heeft.

3. Ik? Ik denk helemaal niet aan andere vrouwen!

Om je niet te kwetsen, beweren mannen dat ze helemaal niet aan andere vrouwen denken omdat ze supergelukkig zijn bij jou. In werkelijkheid zien ze wel die bloedmooie dame die passeert wanneer jullie op een terras zitten of bekijkt hij wel eens de zoveelste babe die het probeert te maken via een fotoshoot in een mannenblad.

4. Ik hou van een romantische film op tijd en stond

In plaats van je uit te leggen hoe onrealistisch, dom en saai romantische komedies eigenlijk wel zijn, zal je partner beweren dat hij het niet erg vind om af en toe een romantische film te bekijken. Het is voor hem makkelijker om tijdens dit soort films even weg te dommelen en achteraf een gelukkige vrouw naast zich te hebben, dan een hele discussie aan te gaan over soapgehalte van de prent.

5. Het spijt me!

Of het nu is om een vervelende situatie te vermijden of om een ruzie te stoppen, de woorden "Het spijt me" kunnen heel handig zijn in bepaalde situaties. Deze drie woordjes zijn ideaal om terug een glimlach op jouw gezicht te toveren. Een discussie kan plots afgelopen zijn wanneer je partner zich verontschuldigt voor zijn gedrag en belooft om het in de toekomst anders aan te pakken. Wedden dat je hierdoor smelt en al snel een streep trekt onder wat gebeurd is? In werkelijkheid is hij niet echt van plan om te veranderen, maar wil hij gewoon niet langer geconfronteerd worden met hetgeen fout gelopen is.

Partner Content