5 tips om meer plaats op je aanrecht te krijgen

Door De Redactie

Staat jouw aanrecht ook altijd vol met vuile potten, pannen en dingen die er eigenlijk niet thuishoren? Met deze handige tips hou je je aanrecht opgeruimd en proper.

1. Op je aanrecht en keukenwerkblad staan vaak dingen die er eigenlijk niet moeten staan. Hou daarom eens een grote schoonmaak in je keuken. Drink je niet vaak koffie? Laat je koffiezetapparaat dan niet zomaar in je keuken staan, maar haal het enkel tevoorschijn als je bezoek krijgt. Zo creëer je niet alleen meer plaats, maar kun je ook steeds beginnen koken in een propere, opgeruimde keuken.

2. Installeer haakjes en rekken waaraan je je handdoeken en keukengerei kunt hangen. het is de ideale manier om plaats te besparen en je vindt ook alles makkelijk terug.

3. Zet tijdens het koken een leeg, plastic bakje op het aanrecht waarin je alle restjes en groenteschillen kunt droppen. Zo blijft je aanrecht steeds proper en hoef je ook niet altijd naar de vuilbak te lopen.

4. Zet ingrediënten die je niet meer nodig hebt tijdens het koken onmiddellijk terug in de kast of in de frigo. Zo vermijd je dat er nadien tientallen potjes en doosjes op je aanrecht staan.

5. Gebruik geen tientallen vorken en lepels tijdens het koken. Is er eentje vuil, spoel die dan even af en gebruik hem opnieuw.

Partner Content