Levenslessen van Marco Borsato

Marco Borsato is helemaal terug met zijn nieuwe album Evenwicht. En die titel is niet zonder reden gekozen: Borsato staat vandaag sterker in het leven dan ooit. Met ons deelt hij graag zijn vier levenslessen.

Ja is ja en nee is nee

“Het is een levensles die ik van mijn moeder heb meegekregen en die me veel stabiliteit in mijn jeugd heeft gegeven. Ik mocht veel van haar, maar niet alles. Het is iets dat ik ook aan mijn eigen kinderen probeer mee te geven.”

Succes is een ladder waar je op kunt klimmen

“Dit is een wijsheid die ik probeer mee te geven aan de artiesten die ik begeleid heb in The Voice Kids. Je moet niet direct het allergrootste willen bereiken: met kleine stapjes geraak je er ook wel. En, heel belangrijk: vier die tussentijdse successen ook. Geniet van wat je doet, terwijl je het doet!”

Screen Shot 2015-12-23 at 13.54.20

Ga niet achterover leunen en wachten tot er iets gebeurt

“Toen The Entertainment Group failliet ging, was ik ten einde raad. Die organisatie was zo groot en onoverzichtelijk geworden dat ik er geen controle meer over had. Ik werd geleefd. Nu weet ik dat ik zélf actie moet ondernemen. Je moet altijd vertrekken vanuit je eigen kunnen: dan bereik je veel meer.”

Je kunt pas succes hebben als thuis alles goed gaat

“Dit is een heel belangrijke les. Ik wil niet dat de kinderen me missen, ik wil een goeie papa zijn. Enkel dan kan ik al het andere aan. ‘s Ochtends weten ze bijvoorbeeld dat ik er altijd ben voor hen. We drinken een kopje thee en ik help hen met de voorbereidingen voor school. ‘s Ochtends krijgen ze mijn onverdeelde aandacht.”

 

Het nieuw album van Marco Borsato, Evenwicht, is nu te koop.

Screen Shot 2015-12-23 at 13.53.27

 

Nog meer lezen over Marco Borsato? In 2011 interviewden we hem in Libelle.

 

Partner Content