9x handige apps die je niet mag missen als je op reis gaat

Door Celine Werner

Heel wat mensen hebben op reis een smartphone bij de hand. En dat niet alleen om de mooiste vakantieherinneringen vast te leggen, maar ook omdat er tal van handige reisapps bestaan die je vakantie nóg leuker maken!

Zet deze reisapps op je smartphone

 

Tripit

Je reisdocumenten ergens onderweg verliezen? Wat een nachtmerrie! Download daarom de app Tripit: een applicatie waar je makkelijk al je belangrijke documenten en gegevens in importeert. Zo heb je ze altijd bij de hand. Tenzij je ook je smartphone verliest, dat zou pas pech zijn.

PackPoint

Tijd om in te pakken! Heb je altijd het gevoel dat je iets vergeten bent? Met PackPoint is dat verleden tijd, want de app maakt een inpaklijst op maat. Gewoon je vakantiebestemming en de duur van je reis invullen, en klaar. De kans dat je iets vergeet, is héél klein. Afvinken maar!

Maps.me

De tijd van het gesukkel met gigantische kaarten is al lang passé, sinds mensen hun weg makkelijk online kunnen vinden. Trek je naar een land waar internet niet zo vanzelfsprekend is? Of wil je gewoon problemen voorkomen? De kaarten van maps.me download je voordat je op reis vertrekt via het internet, en kun je vervolgens offline op vakantie gebruiken.


giphy.com

Het is daarnaast ook mogelijk om pins vast te zetten op bepaalde locaties, zodat je ze makkelijk kunt terugvinden. Tip: geef iedere soort pin een verschillende kleur, zodat je leuke restaurants, bars, hotels en andere belangrijke locaties van elkaar kunt onderscheiden.

XE Currency

Om te vermijden dat je steeds zit te rekenen in restaurants, hotels en in winkels, kun je XE Currency downloaden. Deze app bevat de wisselkoersen en recent bijgewerkte koersen van wel 180 verschillende valuta.

Google translate

Download de taal (of talen) die je wilt gebruiken van tevoren, zodat je te allen tijde een praatje kunt slaan met de lokale bevolking.

Toilet Finder

Als de nood hoog is, dan wil je liefst van alles zo snel mogelijk een toilet vinden. Download Toilet Finder, en je weet onmiddellijk waar je moet zijn. En misschien nog belangrijker: je leest meteen wat andere bezoekers ervan vinden. Geen vieze, stinkende toiletten voor jou.


giphy.com

Tripadvisor city guides

Met deze reisapp vind je: de lekkerste restaurants, de hipste winkels, de meest boeiende musea, enz.

P.S.: Ook deze moet je eerst downloaden op een moment dat je wél internet hebt!

Spotify

Een zonovergoten strand en jouw favoriete deuntje in je oren, zalig! Neem je een Spotify premium abonnement, dan kun je ook afspeellijsten én albums downloaden, zodat deze offline ook nog te beluisteren zijn.

Mobly Go

Op vakantie met de auto? Wie graag met een gerust hart de grens oversteekt, kan maar beter zorgen voor de nodige pechbijstand. Zelfs al ga je maar voor een paar dagen op vakantie, bij traditionele verzekeringsmaatschappijen ben je meteen gebonden aan een jaarcontract. Met Mobly Go betaal je enkel gedurende de periode van je buitenlandse trip. Voortaan boek je dus niet meer enkel je vakantie last-minute, maar ook je pechbijstand!

Welke app vind jij absoluut onmisbaar wanneer je naar het buitenland trekt?

Bron: ikbenopreis.nl –  Beeld: gettyimages.be

Nog meer artikels voor mensen met reiskriebels:

Partner Content