Adidas Micoach: je persoonlijke trainer op zak.

Door De Redactie
Heb jij ook het probleem dat je gaat lopen, maar dat je jezelf teveel forceert of dat je tijdens het lopen een compromis maakt met jezelf en dus minder lang loopt, geen resultaat boekt en uiteindelijk je goede voornemens maar laat varen?
Wil je een conditie opbouwen, maar slaag je er niet in om een looptempo te vinden die bij jou past?
Adidas komt met een oplossing in de vorm van de Micoach.

Iedereen is uniek.

Adidas beseft dat elke loper anders is, en elk hart uniek. Daarom biedt het met de miCoach een persoonlijk trainingssysteem aan, aangepast aan je eigen hartslag. Zo zul je voorkomen dat je je teveel forceert en op die manier het nut van de training helemaal teniet doet.
Elk hart klopt anders, maar er zijn 4 zones te onderscheiden. Bij de miCoach zijn deze zone’s aangeduid met een kleur. Een trage hartslag is de blauwe zone, wat sneller is groen, een intense hartslag is geel en de hoogste harslag is rood. Tijdens het lopen krijg je feedback aan de hand van deze zone’s. Zo zul je je training kunnen volhouden en dat is goed voor de motivatie.

Manier van werken.

Adidas legt de focus vooral op de aangeboden dienst, maar over het product zelf is ook heel wat te zeggen. De Adidas Micoach bestaat uit een hartslagmeter, een stappensensor die je aan de schoen vasthangt en de miCoach zelf, de zogenaamde pacer. Die pacer zorgt voor de interactie en en geeft je persoonlijk advies tijdens het lopen. Je kan hem ook op gelijk welke mp3-speler aansluiten zodat je ook naar muziek kunt luisteren tijdens het lopen.
Eerst leg je op www.micoach.com vast welk trainingsschema je wil volgen. Zowel beginnende lopers als gevorderde lopers vinden hun aangepaste schema daar. Je kunt kiezen tussen een start-to-run programma, een programma om je conditie te onderhouden, een programma om je voor te bereiden op wedstrijden (10km, marathon,..) of om je snelheid te verbeteren. Voor elk wat wils dus..
Het programma wordt vastgelegd op je online agenda, maar je kan natuurlijk zelf aanpassen welke dagen je wel of niet kunt lopen. Even synchroniseren met je pacer en je kunt van start. Je begint te lopen en de pacer zal automatisch meedelen als je sneller of trager moet lopen.
Tijdens het lopen kun je ook feedback opvragen door op de middelste knop te duwen. Dan hoor je onmiddellijk hoeveel km je gelopen hebt, hoe snel je gemiddelde snelheid is, hoeveel calorieën je hebt verbrand (werkt heel erg motiverend!) in welke gekleurde zone je zit, en wat het laatste advies was (bv. Vertraag naar de groene zone).
Na het lopen sluit je de pacer terug aan op je computer en alle gegevens worden keurig bewaard en kun je seconde per seconde analyseren.

Persoonlijkheid loont.

Doordat de miCoach heel persoonlijk is, en helemaal is aangepast aan jouw lichaam en loopdoelen, zal het aanvoelen alsof je een professionele trainer bij je hebt op zakformaat. Door de eenvoudige werking van de website krijg je bovendien een mooi overzicht van hoe ver je al staat.
miCoach is verkrijgbaar tegen een consumentenadviesprijs van 120 EUR.

Partner Content