Kerstwedstrijd, dag 9: win 2x een gezellig weekendje weg in de Kempen

Door Rani Merckx

Hou je van een fikse wandeling, om daarna met z’n allen gezellig in een vakantiewoning te cocoonen? Dan moet je zeker meedoen met deze wedstrijd, waarbij we jou met veel plezier trakteren op het beste van die twee werelden. 

3x op wandel in de knappe Kempen

Hoe mooi kan de natuur in Vlaanderen wel niet zijn? Dat zul je je dikwijls afvragen tijdens je wandeling doorheen de knappe Kempen! Het is de grootste groene regio van Vlaanderen, en het barst van de te ontdekken natuurplekjes. Dus je hoeft het echt niet ver te zoeken om even te onthaasten. Hier kun je het naar hartenlust!

Ook zo’n zin om je wandelschoenen aan te trekken? Bloemrijke graslanden, moerassen en vennen: wij tippen alvast drie Kempense pareltjes.

1. Keiheuvelwandeling

Deze wandelroute werd al eens verkozen tot Wandeling van het Jaar in de provincie Antwerpen, en hij is de prijs meer dan waard! Het uitgestrekte gebied bestaat uit twee totaal verschillende lappen grond: Keiheuvel en De Most, samen goed voor 540 hectare. Het decor in de Keiheuvel bestaat uit landduinen, dennenbossen, open duingraslanden en stroken droge heide.

Na een ommetje langs het kanaal van Beverlo beland je in het elf meter geleden, moerassig valleigebied De Most. Tijdens de Keiheuvelwandeling val je van de ene verwondering in de andere, da’s zeker!

  • Vertrekpunt Keiheuvel: 17de Esc. Licht Vliegwezenlaan 14, 2490 Balen

Meer info en een wandelplan vind je hier.

2. De Kalmthoutse Heide

Ook ontzettend populair is een wandeltocht doorheen het natuurreservaat de Kalmthoutse Heide. De afwisseling van heide, vennen, duinen en bossen zorgt voor een fantastisch landschap en je spot er heel wat zeldzame planten en dieren! Het is er het hele jaar prachtig, maar in augustus en september oogt alles éxtra mooi, wanneer de struikheide purper kleurt!

  • Vertrekpunt De Vroente: Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout

Meer info en een wandelplan vind je hier.

3. Het Grote Netewoud

In het hart van de Kempen slingeren de Grote Nete en haar zijrivieren door het landschap, samen bestempeld als ‘Het Grote Netewoud‘. Het is hét wandelwalhalla voor fervente wandelaars, en iedereen die van de natuur houdt. ‘t Is een avontuur op zich: je trekt door de bossen, wandelt op een houten brug die tussen de bomen slingert, en steekt een rivier over met een bootje.

  • Vertrekpunt Watermolen Retie: Watermolen 6-12, 2450 Meerhout

Meer info en een wandelplan vind je hier.

En daar blijft het niet bij: op www.kempen.be vind je nog héél wat leuke wandelingen doorheen de knappe Kempen.

Kers op de taart: blijf overnachten!

Nog beter wordt het als je na zo’n heerlijke wandeling tot rust kunt komen in een gezellige vakantiewoning, toch? Wel, daar hebben wij voor gezorgd!

5 prachtige verblijven om uit te kiezen

1

Vakantieschuur ‘De Zwaluw’ – Kasterlee

©DeZwaluw

In het hartje Kempen ligt vakantieschuur ‘De Zwaluw’ die in 2017 volledig omgetoverd werd tot een sfeervolle vakantiewoning voor 6 tot 11 personen. ‘t Is er heerlijk vertoeven met familie en vrienden, in de natuur – weg van de drukte!

Neem hier een kijkje!

2

Vakantiehuis ‘Het Witte ZandPat’ – Dessel

©HetWitteZandPat

Wil jij even ontsnappen aan die dagelijkse ratrace? Dat kun je naar hartenlust in de gloednieuwe vakantiewoning ‘Het Witte ZandPat‘. Want je komt er écht niets tekort: van luxueuze slaapkamers  en een gezellige openhaard tot een grote ontspanningsruimte met exclusieve bar: je vindt het er allemaal! Toerisme Vlaanderen gaf de vakantiewoning zelfs een vijfsterren-beoordeling, het absolute maximum! Als dat geen bezoekje waard is ;-).

Neem hier een kijkje!

3

Vakantiewoning ‘De Linushoeve’ – Herselt

©DeLinushoeve

Voor sfeer en gezelligheid? Een dikke tien, want in de vakantiewoning ‘De Linushoeve’ is het echt genieten geblazen! Maar ook daarrond laat de imposante natuur met zijn vele wandel- en fietsknooppunten een blijvende indruk achter. Kortom: de vakantiewoning heeft alle ingrediënten voor een gezellig weekendje weg!

Neem hier een kijkje!

4

Vakantiehoeve ‘De Lieshoeve’ – Arendonk

©DeLieshoeve

Aan de Hoge Vijvers, in de bosrijke omgeving van Arendonk, staat deze prachtige hoeve met gigantische tuin. De hoeve is door de eigenaar ontworpen en gebouwd met voornamelijk hergebruikte materialen. Wie van een mix van industrieel en vintage houdt, is hier helemaal op zijn plek!

Neem hier een kijkje!

5

Vakantiewoning ‘De Mushoeve’ – Zoersel

Helemaal niet ver, maar toch even hélemaal weg? Dan zit je bij de vakantiewoning ‘De Mushoeve’ aan het juiste adres! Dit pareltje in het groen is de ideale uitvalsbasis om er dicht bij huis even helemaal tussenuit te gaan met familie en vrienden. De hoeve beschikt over 5 slaapkamers, 3 badkamers, een ruime tuin en keuken, dus aan ruimte én comfort geen gebrek!

Neem hier een kijkje!

Waag je kans!

Wil jij er graag – van zodra het kan en mag – even tussenuit? Doe dan zeker mee met onze wedstrijd!

Deze wedstrijd loopt van 9 december 8 uur tot en met 9 december 23.59 uur. Wees er dus snel bij!

 

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content