Kerstwedstrijd, dag 23: win 2x een gezellig weekendje weg in Scheldeland

Door Rani Merckx

De coronacrisis zorgt ervoor dat we massaal op zoek gaan naar manieren om er even tussenuit te knijpen in eigen land. Onze tip voor wanneer het weer mag? Plan een weekendje weg naar Scheldeland! Of nog beter: win het hier!

Eropuit richting Scheldeland!

Scheldeland is centraal gelegen in Vlaanderen tussen de steden Gent, Antwerpen en Mechelen. Eén van de beste manieren om de prachtige regio te verkennen, is – volgens ons – vanop een bootje. Kan ook niet anders, in een gebied waar water zo prominent is en rivieren als levensaders door heel wat Oost-Vlaamse en Antwerpse gemeenten stromen!

En deze stroom speelt een belangrijke rol in het verhaal van Scheldeland, maar de regio reikt natuurlijk veel verder dan enkel water en oevers. Want of je nu een rustige wandelaar of fietser, een waterrat of cultuurliefhebber bent: in Scheldeland vindt iedereen zijn gading!

Overstromingsgebied langs de Schelde

Eén van onze favoriete uitjes in Scheldeland? Op slechts een halfuurtje rijden van Gent ligt een van de mooiste stiltegebieden van Oost-Vlaanderen: de Kalkense Meersen bij Laarne en Schellebelle! Je fietst of wandelt er door een groen lappendeken van bloemrijke weiden, langs grachten en kanaaltjes en de typische turfputten.

In de wandelgids ‘Waterlanden’ vind je 6 wandelroutes van ongeveer 10 kilometer die je naar de fijnste plekjes van dit gebied én het Donkmeer in Berlare leiden!

Wandelgids ‘Waterlanden – wandelen langs oude Scheldebochten’ (€ 6 – bestel het hier)

 

Meer leuke uitjes ontdekken?

Bestel via deze link het gratis vakantieboek ‘Scheldeland, jouw vakantieland’, waarin 6 reisbloggers je meenemen op expeditie door Scheldeland. Met méér dan 140 pagina’s vol leuke doe-tips en uitstapjes, en 12 kant-en-klare wandel- en fietsroutes weet de vakantiegids je zo warm te maken voor Scheldeland!

Slaapwel in Scheldeland

Zin om Scheldeland te ontdekken, met alles erop en eraan? Doe mee met onze wedstrijd en wie weet mag jij wel overnachten in één van deze gezellige adresjes:

1

Vakantiewoning Peelemanshof

© Vakantiewoning Stede ten Driessche

Opmerkelijk is het dat de vakantiewoning ‘Peelemanshof’ oorspronkelijk een oude vierkantshoeve was! Het werd volledig omgetoverd tot een gezellig vakantieverblijf waar het hele gezin ongetwijfeld een fijne tijd beleeft. Je (b)engeltjes kunnen zich volledig uitleven op de gocarts, driewielers of aan de kickertafel, de fervente hobbykok in het gezin  kan aan de slag in de volledig uitgeruste keuken, en jij vindt eindelijk de tijd en ruimte om volledig tot rust te komen! Zalig, toch?

 

Adres: Ekentstraat 52, 9450 Haaltert

Klik hier voor meer informatie.

2

Vakantiewoning ‘Den Dotter’

©Laure Wanders

Even helemaal tot rust komen midden in de natuur? Dan ben je bij de vakantiewoning ‘Den Dotter’ aan het goede adres! Den Dotter ligt pal tegen het natuurgebied met dezelfde naam. Een weelderig reservaat dat bekendstaat om de talloze dotterbloemen die in de lente een kleurrijk bloementapijt uitstrooien in het bos. Een verblijf in het vakantieverblijf Den Dotter is dan ook ideaal om even op adem te komen na je ontdekkingstocht doorheen de groene omgeving!

 

Adres: Landries 130, 9420 Erpe-Mere
Klik hier voor meer informatie.

 

Waag je kans!

Doe mee met onze wedstrijd, en wie weet, mag jij binnenkort wel je koffer pakken!

Deze wedstrijd loopt van 23 december 8 uur tot en met 23 december 23.59 uur.

Ook leuk in Scheldeland:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content