Bewonder onze Belgische begoniatapijten

Wist je dat wij, Belgen, maar liefst elk jaar zo’n 50 miljoen begonia’s exporteren over de hele wereld? Deze bloemen zijn terecht een nationale trots te noemen! In augustus en september kun je ze opnieuw bewonderen in prachtige bloementapijten.

Brussel

Wanneer? Van 12 tot en met 15 augustus

Het begoniatapijt in Brussel brengt met zijn 1800 m² een indrukwekkende bloemenpracht. Het tapijt staat in het teken van de 150 ste verjaardag van de diplomatieke relatie tussen Japan en België en brengt een ode aan de natuur in Japanse stijl. Wat mogen we verwachten? Extravagante kleuren met een sterke Japanse symboliek. We zijn benieuwd!

Lochristi

Wanneer? Van 26 tot en met 28 augustus

Ook in Oost-Vlaanderen wordt de begonia letterlijk in de bloemetjes gezet. Op vrijdag 26 augustus start in Lochristi namelijk het begoniafestival. De gemeente rolt daarom ook met veel plezier een feestelijk begoniatapijt uit. Bloemistenkringen uit de buurt steken daarvoor de handen uit de mouwen.

Leuven

Wanneer? Van 3 tot en met 5 september

In de studentenstad mag het nog net dat tikkeltje specialer. De bloemisten daar zullen zich laten inspireren door het boek ‘Utopia’ van Thomas Moore. In dat boek heeft de Engelsman het over hoe de ideale wereld er volgens hem zou uitzien. We zijn nu al benieuwd hoe het bloementapijt van 575 m² eruit zal zien.

Sint-Truiden

Wanneer? Van 23 tot en met 25 september

In Sint-Truiden zetten ze niet alleen de begonia’s in de kijker, ook de volkstuintjes mogen gevierd worden. Die bestaan namelijk 25 jaar. Om dat te vieren krijgen de inwoners een pracht van een bloementapijt van maar liefst 200 m² voorgeschoteld. Feest!

Partner Content