boekenaanraders

Leestips: 10x populaire boeken uit de Libelle Leesclub

Voor onze Libelle Leesclub is het iedere dag Wereldboekendag. Dag in, dag uit worden er leestips uitgewisseld en vertellen lezeressen met plezier waarom ze een boek goed of slecht vonden. Speciaal voor hen lijsten we vandaag 10 populaire boeken uit de Libelle Leesclub op. Voor leestips ben je hier aan het juiste adres!

10x leestips van onze lezeressen

1

‘Een tuin vol bloemen’ – Katie Fforde

leestips

Een verborgen tuin op een Engels landgoed zorgt voor heel wat verwikkelingen voor de pijlen van Cupido doel treffen. Lorna en Philly zijn elkaars tegenpolen: Lorna is een verlegen vrouw die een nare scheiding achter de rug heeft en lijdt onder een onbeantwoorde liefde; Philly is een jonge spring-in-‘t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Maar hun passie voor tuinieren zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswolds in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.

Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna’s verleden, Philly’s veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. De liefde zal hard moeten vechten voor een plaatsje in hun hart…

 

“Echt een ontspannend boek. Ideaal in deze rare coronatijd.” – Lezeres Jeannine

 

Verscheen bij uitgeverij Boekerij. Je koopt ‘m hier.

2

‘Duizend schitterende zonnen’ – Khaled Hosseini

leestips

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.

 

“Prachtig boek. Dit is nog heel lang blijven nazinderen.” – Lezeres Leen

 

Verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij. Je koopt ‘m hier.

3

‘Gebroken glas’ – Anja Feliers

het gebroken glas

Na een zelfmoordpoging komt Emmy, de zeventienjarige dochter van een rijke chirurg, terecht bij psychologe Kathleen Verlinden. Het meisje heeft het gevoel dat haar leven nog weinig voorstelt sinds haar moeder haar, haar broer Matteo en haar vader verlaten heeft. Kathleen komt er echter al snel achter dat er een groter trauma schuilgaat achter Emmy’s destructieve gedachten. Terwijl ze beetje bij beetje het geheim van de jonge vrouw ontsluiert, krijgt Kathleen in haar privéleven af te rekenen met heftige gevoelens van gemis, spijt en verlangen.

 

“Opnieuw een prachtig boek van Anja Feliers! De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je vanaf de eerste zin meegetrokken wordt in het verhaal en samen met Emmy de geheimen van haar verleden ontsluiert.” – Lezeres Mia

 

‘Gebroken glas’ verscheen bij uitgeverij Van Halewyck. Je koopt ‘m hier.

4

‘Ik heb mijn vader niet gedood’ – Chris Picavet

leestips

Eenendertig jaar onschuldig in de gevangenis doorbrengen, het zal je maar overkomen. Leon Van Huffel uit het Waasland maakte het mee: in 1948 werd hij -onterecht- veroordeeld tot levenslang wegens doodslag op zijn vader, die zich in werkelijkheid in een schuur opgehangen had. Pas in 1979 kwam Leon toch vrij. Hoe is het zover kunnen komen dat Leon vals beschuldigd en opgesloten werd? Waarom bracht zijn moeder de ware toedracht niet aan het licht? Hoe hield Clara in haar eentje hun boerderij recht en waarom bleef ze hem al die tijd trouw?

 

“Dit is echt een heel goed boek. Goed geschreven en leest vlot!” – Lezeres Linda

 

Verscheen bij uitgeverij Davidsfonds. Je koopt ‘m hier.

5

‘Façade’ – Eshter Verhoef

leestips

Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip door snikheet Europa in een oldtimer en stapels cassettebandjes moeten haar dichter bij zichzelf en haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze een knappe, charismatische sportinstructeur laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn…

 

“Ik vond dit boek zeker de moeite! Zet ‘Façade’ maar op je lijstje.” – Lezeres Mia

 

‘Façade’ verscheen bij uitgeverij Prometheus. Je koopt ‘m hier.

6

‘De leesclub aan het einde van de wereld’ – Sophie Green

de leesclub aan het einde van de wereld

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen. Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken – en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

 

“Wat een mooi verhaal! Ik heb er echt van genoten.” – Lezeres Jenny

 

Verscheen bij VBK Media. Je koopt ‘m hier.

 

7

‘Een dichtbij verleden’ – Kristin Harmel

een dichtbij verleden

Champagne, 1940. Inès en Michel genieten van hun wittebroodsweken in hun kasteel Maison Chauveau als de Duitsers Frankrijk binnenvallen. Michel gebruikt zonder aarzelen zijn invloedrijke positie als hoofd van een beroemd champagnehuis om het verzet te helpen. Naarmate de bezetting voortduurt nemen ook de geruchten over het lot van de Joden toe en de Joodse Céline, een van Michels ondergeschikten, neemt een drastische beslissing om haar toekomst veilig te stellen. Als Inès vervolgens in contact komt met een nazi-collaborateur brengen de twee vrouwen onbewust niet alleen het leven van hun geliefden in gevaar, maar zetten ze ook de toekomst van hun geliefde champagnehuis op het spel.

New York, 2019. Liv Kent heeft juist het dieptepunt van haar leven bereikt als opeens haar excentrieke Franse grootmoeder op de stoep staat. Ze eist dat Liv per direct met haar afreist naar Frankrijk. Onderweg vertelt Livs oma haar over de tragische geschiedenis van Maison Chauveau en ontdekt Liv dat ook in haar heden het verleden nooit ver weg is.

 

“Ik heb genoten van dit boek. Het leest heel vlot en heb het in één ruk uitgelezen. Ik kon het moeilijk wegleggen.” – Lezeres Lut

 

Verscheen bij uitgeverij Boekerij. Je koopt ‘m hier.

8

‘De schoonmoeder’ – Sally Hepworth

de schoonmoeder

Vanaf het moment dat Lucy haar schoonmoeder Diana ontmoet, weet ze dat het nooit echt zal klikken. Als voorvechtster van vrouwenrechten geniet Diana veel aanzien en ze is zeer beleefd en keurig. Maar ze is ook heel afstandelijk, en absoluut niet de schoonmoeder op wie Lucy had gehoopt. Andersom lijkt Diana zich ook een andere ideale schoondochter te hebben voorgesteld.

Tien jaar later wordt Diana dood aangetroffen. Naast haar ligt een briefje waarin staat dat ze niet meer verder kon met haar door kanker verwoeste lichaam. Maar als de autopsie plaatsvindt blijkt dat Diana helemaal geen kanker had. Wel zat er gif in haar bloed. Wat is er gebeurd? En wie weet er meer van? De breekbare familieverhoudingen, onderhuidse spanningen en lang verborgen geheimen komen langzaam aan de oppervlakte.

 

“Goed boek, spannend tot op het einde, met een verrassend einde!” – Lezeres Conny

 

‘De schoonmoeder’ verscheen bij uitgeverij Boekerij. Je koopt ‘m hier.

 

9

‘Het weesmeisje’ – Anne Jacobs

Augsburg, 1913. Het jonge weesmeisje Marie neemt een betrekking aan als keukenmeid in het imposante familiehuis van de Melzers, een rijke industriële familie. Terwijl Marie haar plaats zoekt tussen de hardwerkende bedienden, bereidt Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, zich voor op het balseizoen waarin ze aan de buitenwereld zal worden voorgesteld. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München – totdat hij Marie ontmoet.

 

“Een heel mooi romantisch verhaal à la Downton Abbey. Ik heb genoten van het mooie boek.” – lezeres Danielle

 

‘Het weesmeisje verscheen bij Xander Uitgevers. Je koopt ‘m hier.

10

‘Een ladder naar de hemel’ – John Boyne

een ladder naar de hemel

Overal zijn verhalen te vinden, als je maar goed genoeg zoekt. Het hoeven niet eens je eigen verhalen te zijn. Tenminste, dat is wat de beginnende schrijver Maurice Swift al vroeg in zijn carrière besluit. Want ambitie heeft hij meer dan genoeg, schrijftalent ook wel, maar door een jammerlijk gebrek aan inspiratie kent zijn schrijversdroom vooralsnog geen vliegende start. Een toevallige ontmoeting met bestsellerauteur Erich Ackermann in een Berlijns hotel biedt hem de gelegenheid zichzelf in de wereld van de literatuur te lanceren. Erich is namelijk eenzaam, heeft een verhaal te vertellen en vindt in Maurice een gretig luisterend oor. De charme en attenties van Maurice maken hem blind voor de waarheid: hij had zijn verhaal beter voor zichzelf kunnen houden.

 

“Boyne is een zeer goede schrijver. Ook zijn andere boeken zijn aanraders!” – Lezeres Diane

 

Verscheen bij uitgeverij Meulenhoff. Je koopt ‘m hier.

 

Meer leestips vind je in deze artikels:

En wil je graag nóg meer leestips en leuke digitale gesprekken over boeken? Word dan zeker lid van onze Libelle Leesclub!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."