10 populaire boeken uit de Libelle Leesclub

10 populaire boeken uit de Libelle Leesclub

Voor onze Libelle Leesclub is het iedere dag Wereldboekendag. Dag in, dag uit worden er boekenaanraders uitgewisseld en vertellen lezeressen met plezier waarom ze een boek goed of slecht vonden. Speciaal voor hen lijsten we vandaag 10 populaire boeken uit de Libelle Leesclub op. Voor boekenaanraders ben je hier aan het juiste adres!

10 populaire boeken

1 ‘Iene miene mutte’ – M.J. Arlidge

Arlidge

Helen Grace is de heldin van de populaire thrillerreeks van M.J. Arlidge. Ze is een geharde rechercheur die motorrijdt en zich het liefst alleen door het leven slaat, maar ze wordt achtervolgd door persoonlijke demonen die haar af en toe zelfs in een depressie dreigen te storten. Toch is zij onmisbaar in de strijd tegen psychopaten die Southampton blijven teisteren en onschuldige slachtoffers maken, op gruwelijke wijze …

 

“De boeken van Arlidge lezen als een trein en dit boek is zeker geen uitzondering. Wat een spanning en wat een beklijvend einde!” – lezeres Silke

 

Koop ‘m hier.

2 ‘Alles voor jou’ – Liane Moriarty

Liane Moriarty

Ellen weet dat mensen gekke dingen doen voor de liefde. Ze hoort er alles over in haar praktijk als hypnotherapeut. Dus als haar nieuwe vriend Patrick haar vertelt over zijn stalker Saskia, is Ellen eerder geïntrigeerd dan bezorgd. Wat ze niet weet, is dat Saskia zich bij haar heeft gemeld als patiënt, om zo meer te weten te komen over Patricks nieuwe liefde. Daarmee komen de levens van de twee vrouwen wel heel dicht bij elkaar te liggen, en een confrontatie is onvermijdelijk …

 

“Ik lees haar boeken heel graag. Ondertussen heb ik ze bijna allemaal al gelezen.” – lezeres Ilse

 

Alles voor jou is vanaf 2 juli beschikbaar bij Standaard Uitgeverij. Koop ‘m hier.

3 ‘Het weesmeisje’ – Anne Jacobs

Augsburg, 1913. Het jonge weesmeisje Marie neemt een betrekking aan als keukenmeid in het imposante familiehuis van de Melzers, een rijke industriële familie. Terwijl Marie haar plaats zoekt tussen de hardwerkende bedienden, bereidt Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, zich voor op het balseizoen waarin ze aan de buitenwereld zal worden voorgesteld. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München – totdat hij Marie ontmoet.

 

“Een heel mooi romantisch verhaal à la Downtown Abbey. Ik heb genoten van het mooie boek.” – lezeres Danielle

 

Koop ‘m hier.

4 ‘Liefdesbrieven’ – Katie Fforde

Als de boekhandel waar ze werkt de deuren sluit, belooft Laura Horsley in een impulsieve bui om te helpen bij de organisatie van een literair festival. Ze krijgt opdracht haar favoriete schrijver Dermot Flynn ervan te overtuigen om deel te nemen aan het festival. Dat blijkt echter nog niet zo’n gemakkelijke taak te zijn. Dermot is excentriek, heetgebakerd en kampt met een writer’s block. En hij is vastbesloten om Laura’s hart te veroveren.

 

“Katie Fforde lees ik heel graag. Ze schrijft vlot en het zijn mooie verhalen!” – lezeres Hedwige

 

Koop ‘m hier.

5 ‘Dagboek van mijn verdwijning’ – Camilla Grebe

Acht jaar geleden vond Malin Brundin in het bos het skelet van een meisje. Nu is ze politieagente en wordt deze cold case opnieuw geopend. Samen met profiler Hanne Lagerlind en inspecteur Peter Lindgren probeert ze de moord op te lossen. Hanne doet haar best haar beginnende dementie te verbergen door nauwgezet een dagboek bij te houden over alles wat ze zou kunnen vergeten. Dan verdwijnen zowel Peter als Hanne. Hanne wordt volledig uitgeput en uitgedroogd teruggevonden, ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd en haar dagboek is verdwenen. Peter wordt nog steeds vermist.

 

“Wat een geweldige thriller: het had me de hele week in z’n grip!” – lezeres Véro

 

Koop ‘m hier.

6 ‘Het meisje zonder naam’ – Diney Costeloe

1939. Lisa Becker is 13 als haar moeder een van de laatste felbegeerde plekken op een Kindertransport weet te bemachtigen. In Londen, alleen, de taal niet machtig, moet ze zich in een voor haar vreemde wereld redden. Dat lukt haar wonderwel, met de hulp van haar pleegouders en vrienden. Maar dan begint de Blitz. Lisa raakt bewusteloos als een bom vlakbij ontploft, en wanneer ze bijkomt in het ziekenhuis weet niemand wie ze is.

 

“Een aangrijpend portret, opgeschreven met oog voor detail. Prachtig.” – lezer Tim

 

Koop ‘m hier.

7 ‘Zeven perfecte dagen’ – Rosie Walsch

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

 

“Dit boek kun je gewoon niet neerleggen. En de rest van de boekenreeks ook niet!” – lezeres Chantal

 

Koop ‘m hier.

8 ‘Het meisje in het ijs’ – Robert Bryndza

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

 

“Als fan van Arlidge en Slaughter blijf ik nu zeker niet op mijn honger zitten. Spannend verhaal!” – lezeres Maria

 

Koop ‘m hier.

9 ‘De nieuwe achternaam’ – Elena Ferrante

Deel 2 van de Napolitaanse romans. Elena en Lila proberen ieder op hun eigen manier het beste van hun leven te maken, al zijn ze ontheemd en hebben alleen elkaar. Maar hun verbondenheid heeft ook een donkere kant. Loyaliteit en nabijheid worden afgewisseld door jaloezie en bedrog.

 

“Wat een betoverend verhaal! Ik kan niet wachten op de volgende delen.” – lezeres Fran

 

Koop ‘m hier.

10 ‘De zeven zussen’ – Lucinda Riley

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen.

 

“Het is een lijvig boek. Die 600 pagina’s schrikken af, maar daar zet je je snel over. Wat een mooi verhaal! De volgende boeken heb ik al op mijn leeslijstje gezet!” – lezeres Evelyn.

 

Koop ‘m hier.

Lees meer

Wil je graag nog meer boekenaanraders? Word dan zeker lid van onze Libelle Leesclub!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)