Getty Images

Libelle Leesclub: 8x romans die zich afspelen in Italië

Door Marlies Picavet

Droom je van een zonnige trip naar Toscane, Sicilië of een andere Italiaanse streek? Of heb je geluk, en ben je momenteel je koffers aan het pakken voor die welverdiende vakantie in Italië? Deze prachtige romans brengen je hoe dan ook in de juiste sfeer.


Nog meer inspirerende boekentips? Die vind je elke dag in onze Facebook-groep ‘Libelle Leesclub’, waar onze leden al hun favorieten met elkaar uitwisselen! De ideale plek voor echte boekenfans!


8x romans tegen een Italiaans decor

1

‘Een tijdloze liefde’ – Santa Montefiore

Een tijdloze liefde

In het Noord-Italië van de jaren dertig van de vorige eeuw groeit Evelina op als knappe jongste dochter van de familie Pierangelini. Ze is verliefd op Ezra Zanotti, de muzikaal getalenteerde zoon van een Joodse textielverkoper. Tussen de twee ontluikt een geheime romance, maar als in 1939 Mussolini een verbond sluit met Hitler komt hun toekomst op losse schroeven te staan.

 

Liefhebbers van historische romans met een vleugje romantiek zijn met dit boek van bestsellerauteur Santa Montefiore aan het juiste adres. Hier lees je wat ons recensieteam van deze roman vond. Pssst: verderop in dit lijstje vind je nóg een boek van Santa Montefiore!

 

‘Een tijdloze liefde’ verscheen bij Meulenhoff Boekerij. Bestel het boek hier.

2

‘De jasmijnvilla’ – Elena Conrad

De jasmijnvilla

Giulia krijgt verrassend nieuws uit Italië: ze erft de prachtige geel geverfde villa inclusief jasmijn- en olijfboomgaard van haar Italiaanse grootvader. Dus vertrekt ze meteen naar de Ligurische kust. Maar de buren wantrouwen de buitenlandse erfgename. Alleen leeftijdsgenoot Marco verwelkomt haar vriendelijk. Langzamerhand komt Giulia erachter dat er meer aan de hand is rondom de villa op een klif boven de zee.

 

Het eerste deel van de Jasmijnserie, een intrigerende familiesaga.

 

‘De jasmijnvilla’ verscheen bij HarperCollins. Je koopt het boek hier.

3

‘Het Italiaanse meisje’ – Lucinda Riley

Het Italiaanse meisje

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. Ze ziet operastudent Roberto in het café van haar ouders in Napels en is op slag verliefd. Als ze gevraagd wordt een lied te zingen, is Roberto zo onder de indruk van haar stem dat hij Rosanna ervan overtuigt dat ze net als hij een grootse toekomst in de opera heeft. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen.

 

Een wondermooi pareltje van Libelle Leesclub-favoriet Lucinda Riley. Een aanrader voor wie dol is op Napels en/of Milaan.

 

‘Het Italiaanse meisje’ verscheen bij Xander Uitgevers. Ontdek de roman hier.

4

‘En de wereld was jong’ – Carmen Korn

En de wereld was jong

1 januari, 1950. Er wordt reikhalzend naar het nieuwe decennium uitgekeken, want de oorlog heeft diepe wonden achtergelaten. Het huis van Gerda en Heinrich in Keulen barst uit zijn voegen, maar Heinrichs kunstgalerie levert niet genoeg geld op. In Hamburg verlangen Gerda’s vriendin Elisabeth en haar man naar de terugkeer van hun schoonzoon. En Margarethe is van Keulen naar San Remo verhuisd. Het leven aan de zijde van haar Italiaanse echtgenoot lijkt zorgeloos, maar haar bemoeizieke schoonmoeder kwelt haar.

 

Dit is het eerste deel van de Drie steden-serie, een verhaal over drie bevriende families in de jaren na de oorlog.

 

‘En de wereld was jong’ verscheen bij Signatuur. Je vindt de roman hier.

5

‘Dromen van Italië’ – Nicky Pellegrino

Dromen van Italië

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties. Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

 

Het perfecte ontspannende zomerboek voor als je eens even aan alles wilt ontsnappen.

 

‘Dromen van Italië’ verscheen bij De Fontein. Bestel ‘m hier.

6

‘De lange dagen van Castellamare’ – Catherine Banner

De lange dagen van Castellamare

Wanneer de arts Amedeo Esposito uit Florence op het kleine eiland Castellamare in 1914 zijn praktijk opent, wordt hij met argusogen bekeken. Maar hij trouwt en krijgt een zoon. Als hij door een schandaal zijn positie en aanzien verliest, heropent hij samen met zijn vrouw het enige café van het eiland. Dat wordt het middelpunt van de familie – en van het eiland, waar de eilandbewoners komen om te roddelen, limoncello te drinken onder de bougainville, ruzie te maken en het weer bij te leggen, gedurende meerdere generaties door alle oorlogen en crises heen, alle veranderingen ten spijt.

 

Een meeslepend verhaal over liefde, oorlog en familie. Perfect voor wie fan is van de boeken van Isabel Allende.

 

‘De lange dagen van Castellamare’ verscheen bij Luitingh Sijthoff. Je koopt de roman hier.

7

‘Onder de Italiaanse zon’ – Santa Montefiore

Onder de Italiaanse zon

Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Gracie is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee. De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Maar Gracie draagt een geheim met zich mee.

 

Een reisje geboekt naar Toscane? Dan hoort deze roman absoluut thuis in je bagage. Dat wordt smullen!

 

‘Onder de Italiaanse zon’ verscheen bij Meulenhoff Boekerij. Ontdek het boek hier.

8

‘De geniale vriendin’ – Elena Ferrante

De geniale vriendin

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

 

Deel één van de van de Napolitaanse romans, vier boeken over een levenslange vriendschap.

 

‘De geniale vriendin’ verscheen bij Wereldbibliotheek. Je ontdekt de roman hier.

ZIN IN NOG MEER INSPIRATIE?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content