Getty Images

Libelle Leesclub: 7x romans die zich afspelen in la douce France

Door Marlies Picavet

Trek je deze zomer naar Frankrijk, of denk je met heimwee terug naar die zonnige vakantie in la douce France? Deze wondermooie romans spelen zich er stuk voor stuk af. Wegdromen gegarandeerd!


Nog meer inspirerende boekentips? Die vind je elke dag in onze Facebook-groep ‘Libelle Leesclub’, waar onze leden al hun favorieten met elkaar uitwisselen! De ideale plek voor echte boekenfans!


7x romans met Frankrijk als decor

1

‘De postbezorgster van Parijs’ – Meg Waite Clayton

De postbezorgster van Parijs

Een leven in vrijheid en vol avontuur, dat is wat pilote Nanée Gold voor zich ziet. Dus wanneer Duitse tanks haar geliefde Parijs binnendenderen, is ze vastberaden: ze gaat bij het verzet. Als schijnbaar onschuldige jonge vrouw kan ze ongezien berichten overbrengen, en algauw staat ze bekend als ‘de Postbezorgster’.

 

Benieuwd naar het Parijs van 1940? De auteur weet de sfeer ijzersterk over te brengen. Hier ontdek je wat ons recensieteam van deze roman vond.

 

‘De postbezorgster van Parijs’ verscheen bij HarperCollins. Bestel het boek hier.

2

‘Sophia’s hoop’ – Corina Bomann

Sophia's hoop

Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen en ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren. Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot mode-imperium.

 

Het eerste deel van Corina Bomanns betoverende Kleuren van de schoonheid-trilogie.

 

‘Sophia’s hoop’ verscheen bij Meulenhoff Boekerij. Je koopt het boek hier.

3

‘Dochters van de Dordogne’ – Dinah Jefferies

Dochters van de Dordogne

Frankrijk, 1944. In het dal van de Dordogne, in een oud stenen huisje aan de rand van een lieflijk dorpje, hopen drie zussen op een spoedig einde van de oorlog. Hélène, de oudste, probeert de familie samen te houden, zelfs als de nazi’s dichter- en dichterbij komen. Elise, de rebel, is vastberaden: zij gaat bij het verzet, koste wat kost. Florence, de dromer, fantaseert over een tijd waarin ze weer vrij kunnen zijn. Maar dan gaat alles mis. Ongewild komen de zussen tussen twee vuren te staan. En dan komt ook een lang bewaard familiegeheim aan het licht…

 

Een knap verhaal over familiebanden, vriendschap, oorlog, en dat allemaal tegen de achtergrond van de pittoreske streek van de Dordogne.

 

‘Dochters van de Dordogne’ verscheen bij HarperCollins. Ontdek de roman hier.

4

‘De lavendeltuin’ – Lucinda Riley

De lavendeltuin

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen… Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld? Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Een van haar voorouders, de Britse Constance, werkte tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen.

 

Fans van de Azuurkust komen zeker aan hun trekken in deze geheimzinnige roman van Lucinda Riley. Benieuwd naar haar andere romans? Dan is dit artikel iets voor jou.

 

‘De lavendeltuin’ verscheen bij Xander Uitgevers. Je vindt de roman hier.

5

‘Een dichtbij verleden’ – Kristin Harmel

Een dichtbij verleden

Champagne, 1940. Inès en Michel genieten van hun wittebroodsweken in hun kasteel Maison Chauveau, als de Duitsers Frankrijk binnenvallen. Michel gebruikt zonder aarzelen zijn invloedrijke positie als hoofd van een beroemd champagnehuis om het verzet te helpen. Naarmate de bezetting voortduurt nemen ook de geruchten over het lot van de Joden toe en de Joodse Céline, een van Michels ondergeschikten, neemt een drastische beslissing om haar toekomst veilig te stellen. Als Inès vervolgens in contact komt met een nazi-collaborateur, brengen de twee vrouwen onbewust niet alleen het leven van hun geliefden in gevaar, maar zetten ze ook de toekomst van hun geliefde champagnehuis op het spel.

 

Een meeslepende roman over verschillende generaties heen. Een aanrader! In dit artikel leer je auteur Kristin Harmel beter kennen.

 

‘Een dichtbij verleden’ verscheen bij Meulenhoff Boekerij. Bestel ‘m hier.

6

‘De bibliotheek van Parijs’ – Janet Skeslien Charles

De bibliotheek van Parijs

Parijs 1939: De ambitieuze Odile Souchet is net begonnen aan haar droombaan bij de Amerikaanse bibliotheek in Parijs. Wanneer de nazi’s de lichtstad bezetten, verandert alles van de ene op de andere dag. De bibliotheek blijft open, maar de Joodse bezoekers zijn niet meer welkom. Odile en haar collega’s riskeren hun leven door hun Joodse abonnees zelf de boeken te brengen. Maar wanneer Odile ontdekt dat haar vader, een politieman, nauw betrokken is bij het handhaven van het naziregime, raakt zij in een groot persoonlijk conflict. Heeft zij de moed om de juiste keuzes maken?

 

Een topboek voor liefhebbers van historische fictie die hun hart verloren hebben aan de Lichtstad. Hier lees je trouwens alles over schrijfster Janet Skeslien Charles, die overigens zelf ook haar tijd verdeelt tussen de VS en Frankrijk.

 

‘De bibliotheek van Parijs’ verscheen bij Luitingh Sijthoff. Je koopt de roman hier.

7

‘Dochter van Frankrijk’ – Carol Drinkwater

Dochter van Frankrijk

2015. Sinds haar dochter vier jaar geleden is weggelopen, leeft fotografe Kurtiz Ross in een zelfgekozen isolement, met als enige gezelschap haar camera. Ze geeft zichzelf de schuld van Lizzies verdwijning, en heeft de hoop opgegeven. Totdat er een bericht komt: Lizzie is in Parijs.

1947. De Engelse Charlie leidt na de oorlog in Parijs een eenzaam bestaan. Terugkeren is geen optie, hij is bang om opgepakt te worden als deserteur. Dan ontmoet hij de jonge Marguerite, zij is vastbesloten om het te gaan maken als actrice. Samen vertrekt het stel naar Zuid-Frankrijk, waar Marguerite hoopt op een auditie in Cannes.

 

Parijs én Cannes: in deze roman reis je naar de mooiste stukjes Frankrijk.

 

‘Dochter van Frankrijk’ verscheen bij A.W. Bruna Uitgevers. Ontdek het boek hier.

MÉÉR BOEKENTIPS OM BIJ WEG TE DROMEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content