Lien Peters / AB Concerts

Gratis uitje: ‘Boterhammen in de Stad’ en ‘Feeërieën’ in Brussel

Door Elke Spelters

De zon op je snoet, muziek op de achtergrond en een verfrissend drankje in de hand. Wie de zomervakantie in al zijn schoonheid wil afsluiten, moet deze week in Brussel zijn voor de gratis zomerfestivals ‘Boterhammen in de Stad’ en ‘Feeërieën’.

Wie zich graag muzikaal laat verwonderen, zakt deze week best af naar onze hoofdstad. Het mooie Gare Maritime op de site van Tour & Taxis doet deze week namelijk dienst als decor voor twee gratis zomerfestivals van de bekende Brusselse concertzaal AB.

‘s Middags geniet je tijdens ‘Boterhammen in de Stad‘ van het beste Nederlandstalige entertainment van het moment met onder andere Flip Kowlier, Maaike Ouboter en Kapitein Winokio. ‘s Avonds laat je de oren strelen tijdens het wondermooie ‘Feeërieën‘. Een ‘muzikaal smorgasbord’, zo omschrijven ze het zelf. Zowel weird synthesizer pop als Ethiopische jazz en een dansconcert passeren hier de revue.

De ideale afsluiter

Extra leuk: dit jaar voorzien ze met het AB zomerterras een programma vol randanimatie en workshops. Zo word je onder andere ondergedompeld in de wereld van virtual reality, is er gratis kinderanimatie en word je getrakteerd op een heuse parade van percussie- en blaasinstrumenten. Neem daar nog het stralende weer van de komende dagen bij en je hebt de ideale afsluiter van de zomervakantie, als je ‘t ons vraagt.

Achter de schermen

Wil je de site van Tour & Taxis beter leren kennen? ‘Brukselbinnenstebuiten’ organiseert voor de gelegenheid superboeiende, gegidste wandelingen tijdens het hele festival. Eentje voor volwassenen en eentje op maat van families met kinderen. Beide wandelingen starten om 14u15, duren ongeveer twee uur en kosten € 7. Inschrijven kan via de website van Brukselbinnenstebuiten of ter plaatse aan het zomerterras.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content