Getty Images

Met de fiets terrasjes ontdekken in Gent

Terwijl je fietst de mooiste terrasjes van Gent ontdekken, dat past helemaal in de zomerse vakantiesfeer. Deze fietsroute houdt halt aan maar liefst vier gezellige tussenstops. Voor sfeer en gezelligheid: een tien op tien!

4 gezellige dorstlessers

De Terrasjesroute in Gent is de ideale fietsroute om de mooiste plekjes van de stad te leren kennen. Van een zwaar biertje tot verfrissende biosappen: je proeft van het beste wat Gent te bieden heeft.

Café Oude 3-leien

Niet het grootste terras, maar zeker de moeite om even halt te houden. Je hebt namelijk een prachtig uitzicht op de bootjes die je voorbij kan zien varen. Charmant, pittoresk en bij warm zomerweer krijg je er instant dat typische vakantiegevoel.

Dijkweg 15, 9013 Gent

Den Witten Uil

Een charmante herberg met een geschiedenis van in de 16de eeuw. Hier drink je Augustijn en De Koninck van ‘t vat. Daar klinken we op!

Dorsweg 17, 9921 Lievegem

De Hopduvel

Geen terrasje, maar toch een belangrijke tussenstop. Bij deze speciaalzaak kun je eindeloos bieren blijven ontdekken. Kriekbieren met een twisten of het neusje van de zalm uit Amerika: hier val je van de ene verbazing in de andere.

Coupure Links 625, 9000 Gent

De Walrus

Biobieren en biosappen bij de vleet! Op dit zonnig terras heb je misschien wel wat last van keuzestress, maar als laatste halte kun je lekker lang blijven klinken. Proef een van de speciale rums en sluit je tocht af met wat hapjes en een snelle maaltijd.

Coupure Links 497, 9000 Gent

En… hup met die beentjes!

Starten doe je aan knooppunt 4, aan de Jozef Platteaustraat in Gent. De route telt 23 km, ideaal dus voor een gezellige zomertocht.

De knooppunten: 4 – 52 – 56 – 63 – 62 – 57 – 58 – 59 – 60 – 46 – 55 – 54 – 51 – 50 – 4

Het enige wat je nog moet doen is je agenda samenleggen met die van je vriendinnen. Veel fietsplezier!

Laat maar komen die zomer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content