Cirque du Soleil - Crystal

Cirque du Soleil komt met gloednieuw ijsspektakel terug naar België

Door Elke Spelters

Hoewel wij nog volop van de zon aan het genieten zijn, staan de acrobaten van Cirque du Soleil alvast te bibberen. En dan niet van de schrik. Met CRYSTAL brengen ze namelijk een allereerste acrobatisch spektakel op ijs. In februari komt de show ook naar België.

Momenteel staan de acrobaten van Cirque du Soleil nog in België met de voorstelling Corteo, maar voor hun 42ste creatie gooit Cirque du Soleil het over een andere boeg. Met CRYSTAL, hun allereerste show op ijs, verleggen acrobaten dit jaar hun grenzen. Dat doen ze door verbluffende schaats- en acrobatische prestaties die – zoals dat hoort bij een Cirque du Soleil-show – de verbeelding tarten. Ook twee Belgische artiesten wisten een plekje in de cast te veroveren.

Bevroren speeltuin

Met verbluffende visuele projecties en een originele soundtrack waarin populaire muziek naadloos overgaat in het kenmerkende geluid van Cirque du Soleil, nodigt CRYSTAL uit om even uit de werkelijkheid te stappen. In hun nieuwe bevroren speeltuin krijgen de acrobaten de kans om de wetten van de zwaartekracht uit te testen en zo de grenzen tussen zweefsport en circuskunsten te doen vervagen.

Omgekeerde onderwaterwereld

Crystal is ook meteen de naam van het hoofdpersonage om wie de show draait. Een creatieve jonge vrouw die zich onbegrepen voelt en via een bevroren vijver aan de realiteit wil ontsnappen. Wanneer ze door het ijs valt, komt ze terecht in een omgekeerde onderwaterwereld die een weerspiegeling van zichzelf moet voorstellen. Haar spiegelbeeld weet haar ogen te openen en zo kan Crystal haar ware ik terugvinden om terug te keren naar de realiteit.

Wie wil gaan kijken kan van 9 tot 12 februari terecht in Paleis 12 in Brussel. Van 17 tot 19 februari houdt de voorstelling halt in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets zijn nu al te koop via de website van Cirque du Soleil.

WE HEBBEN NOG MEER ARTIKELS VOOR JOU:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content