National Park Trail, een uitdagende langeafstandswandeling voor natuurliefhebbers

National Park Trail, een uitdagende langeafstandswandeling voor natuurliefhebbers
Visit Limburg

Fervent wandelaar en klaar voor een uitdaging? De ‘National Park Trail’ is een lusvormige langeafstandswandeling van maar liefst 110 kilometer die je doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen slingert.

Dat Limburg een waar wandelparadijs is, moeten we je wellicht niet meer vertellen. Ook voor de wandelaar die wel toe is aan een uitdaging heeft de provincie het een en ander in petto. Zo kun je je in het Nationaal Park Hoge Kempen bijvoorbeeld wagen aan de ‘National Park Trail‘.

Lust voor natuurliefhebbers

Langs uitgestrekt heidegebied, adembenemende vennen, weidse waterplassen, geurende bossen en maar liefst zeven beklimmingen wandel je een route van zo’n 110 kilometer. Meer nog: het is de enige langeafstandswandeling in Vlaanderen, waarvan meer dan negentig procent autovrij is en over onverharde paden loopt. Een lust voor natuurliefhebbers, dus!

Wandelvakantie in eigen land

Wie nog op zoek is naar een geslaagde wandelvakantie in eigen land moet dus niet verder zoeken. Vertrekken kan onder andere via de aanlooproutes vanaf het treinstation van Genk en Maastricht. Daarnaast kun je de National Park Trail in twee richtingen lopen, in vijf etappes voor de genieters, of – wie weet – in één ruk voor de adrenalinezoekers.

Meer info en een meertalige topografische wandelkaart (€ 10) via de website van National Park Trail.

NOG MEER WANDELPLEZIER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)