© S. Alessandri – ATC.

Corsica en famille: Natuur, rust en … kippenvel

Samen met Visit Corsica

Tot rust komen in de natuur en op het strand

Wie op vakantie gaat met het hele gezin, gaat standaard op zoek naar een contradictie. Rust en peis en vree, maar toch moet er genoeg te beleven vallen voor klein en groot. Het lijkt haast een onmogelijk opdracht. Behalve in Corsica. Het Franse eiland is immers gezegend met een overweldigende natuur, die rust kun je dus al afvinken, en al die pracht kun je bovendien actief ontdekken. Het beste van twee werelden dus.

Stranden zijn er bijvoorbeeld in overvloed waardoor het er nooit druk is. En tal van die parelwitte zandstranden zijn perfect uitgerust om families in stijl te ontvangen. Inclusief parasols, ligzetels, gezapige strandbars en redders die een geruststellend oogje in het zeil houden. Uiteraard duik je ook geregeld het azuurblauwe heldere water in. Nu eens om een verfrissende duik te nemen, dan weer om te surfen, kajakken of duiken. Ter plekke huur je al het materiaal en ervaren sporters tonen je hoe het moet. Met het hele gezin een nieuwe sport aanleren?

Kayaken te Palombaggia ©ATC-S.Alessandri

Met de familie erop uit

Na zo zalig stranddagje is het tijd om te roadtrippen. Wat dacht je van een treinrit? Stap in voor een onvergetelijk tochtje van Calvi naar l’Ile Rousse, je spoort langs wondermooie stranden, netjes omkaderd door grootse bergen. Reis je door naar Ajaccio dan duik je in donkere tunnels en bedwing je krakende bruggen terwijl je je een weg baant door dat feeërieke binnenland.

Een auto garandeert nog meer adembenemende avonturen. Trek je bikini aan, gooi je wandelschoenen in de koffer en trek het binnenland in voor een onvergetelijke hike. Kronkelen langs de kust, cruisen door bossen en bergen, passeren aan vlijmscherpe kliffen om bij een van de frisse glasheldere rivieren te eindigen. Wie durft van de rotsen springen? Bewonder die grillige rotsformaties, breng je picknick mee en geniet van een heerlijke siësta. Opgepast, er moet behoorlijk wat geklommen worden, met slippers alleen geraak je er niet!

Op trektocht doorheen centrum Corsica ©Sylvain Alessandri-24

Wie op stap is met kleine belhamels, moet zeker koers zetten naar de Travorivier. Goed voor een tocht op maat van korte beentjes met als kers op de taart een spectaculaire beloning. Hier glijd je immers van een natuurlijke rotsglijbaan zo de heldere rivier in. Spanning en sensatie! Je merkt het, Corsica grossiert in plekken waar je, vaak in je eentje, heerlijk in het wild zwemt. Pure vrijheid dus.

Een streepje avontuur

Al toerend bots je bovendien gegarandeerd op wat Corsicaans wildlife. Varkens, geiten, koeien, schapen en ezels die vrolijk hun eigen gang gaan. Traag rijden dus en niet panikeren als je omsingeld wordt. Elke roadtrip doorheen Corsica is immers een halve safari. Nog meer dierenpret? Bezoek dan een van de twee aquariums, in Bonifacio of Porto, waar je meer te weten komt over het onderwaterleven in deze kontreien.

© iStock-micha_h-2

En uiteraard is ook natuurpark Cupulatta een absolute must. Hier bewonder je schildpadden en zie je ze in hun natuurlijk biotoop. Nu eens half verborgen onder wat bladeren, dan weer bakkend in de zon. Het park telt 2.000 dieren en wel 130 soorten, maar focust vooral op land- en zeeschildpadden, logisch dus dat je hier heel wat bijzondere soorten spot.

Nog energie op overschot? Rep je dan naar een van de avonturenparken, zowat welke regio van dit eiland pakt uit trails die je laten bengelen tussen rotsen en je gegarandeerd kippenvel bezorgen. Er zijn bovendien circuits op maat van iedereen, geschikt voor jong en oud dus. Even met de zipline van de ene canyon naar de andere zwieren?

Ontdek meer van Corsica op https://www.visit-corsica.com/nl.

#Explore France