Michelle leest: Dagboek van mijn verdwijning – Camilla Grebe

Door De Redactie

Het fictieve stadje Ormberg, dat al jaren lijkt te slapen, wordt plots wakker geschud door een reeks merkwaardige gebeurtenissen.

Cold case

Malin stond al jarenlang te popelen om weg te komen uit Ormberg, een stadje waar niets te beleven valt en werkloosheid een van de grootste problemen is. Hoewel ze hierin geslaagd was, zorgt de heropening van een cold case ervoor dat ze terug naar haar jeugd gekatapulteerd wordt.

Peter en Hanne, hij een inspecteur en zij een profiler, worden opgeroepen om mee te werken aan deze zaak. Maar na amper een week in Ormberg verdwijnen deze twee van de aardbol. En wanneer het lichaam van een vrouw gevonden wordt, is het duidelijk dat het oplossen van deze cold case allesbehalve simpel zal verlopen.

Maatschappelijke thema’s

Het verhaal wordt verteld in alternerende hoofdstukken waarin we Malin, Jake en Hanne volgen. Hoewel het boek vooral over het onderzoek gaat, zijn het de persoonlijkheden van deze drie mensen die het verhaal vuur geven. Hun levens worden gekleurd door moeilijke maatschappelijke thema’s, waardoor ze anders zijn dan de plattelandsmensen die heel hun leven in Ormberg doorbrengen.

Dagboek van mijn verdwijning is het tweede boek in de reeks over het leven van Peter en Hanne. Aangezien ik dit pas ontdekte nadat ik het boek uit had, kan je wel zeggen dat je het eerste boek helemaal niet nodig hebt om je volledig te laten meeslepen door dit verhaal. Camilla Grebe heeft een sterkte thriller neergezet met een sluipende spanning die je moeiteloos de pagina’s doet omslaan.

Dagboek van mijn verdwijning verscheen bij uitgeverij Cargo. Meer info vind je hier.

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Nog meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content