© Getty Images

5x de mooiste aquariums in Europa

Door Elke Spelters

Wil je jouw kinderen de wondere wereld van de oceaan laten ontdekken? Breng dan een bezoekje aan een aquarium! De mysterieuze onderwaterwereld met kleurrijke visjes, haaien en kwallen is niet alleen mooi om naar te kijken, maar meteen ook heel leerrijk.

Sea Life

Meer dan vijftig aquaria tonen het wonderlijke onderwaterleven van de Amazonerivier tot de Noordzee. Spectaculaire haaien in de ocean tunnel, beruchte piranha’s, kleurrijke zeepaardjes en het enige zeehondenopvangcentrum van België … Bij Sea Life in Blankenberge ontmoet je ze allemaal. Wil je de dieren van héél dichtbij bekijken? Controleer dan even de voedertijden, want dan geven de dierenverzorgers meer uitleg over de dieren.

Nausicaá

Duik onder in het grootste aquarium van Europa en laat je betoveren door grote en kleine waterwezens. Nausicaá in Boulogne-sur-Mer wil mensen sensibiliseren om die indrukwekkende onderwaterwereld te beschermen en doet dat op een educatieve, maar speelse manier. Het centrum kreeg trouwens een kwaliteitslabel van de Intergouvernementale Oceanografische Commissie van de UNESCO.

Ecomare

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang in één. Het ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’, een bijzondere ligging dus. Bezoek er zeker ook het duinpark: je kunt er uren heerlijk rondstruinen en komt er van alles te weten over de natuur van de Wadden en de Noordzee.

Aquarium Berlin

Zijn je kinderen gefascineerd door krokodillen? Neem ze dan mee naar het Aquarium Berlin, onderdeel van de Zoo van Berlijn, want daar kunnen ze die griezelige beestjes eens van heel dichtbij bekijken.

L’Oceanogràfic

Gelegen in het prachtige complex van Kunst en Wetenschappen in Valencia vind je L’Oceanogràfic. Ze huisvesten de enige familie witte dolfijnen in Europa, hebben naar verluidt de langste onderwatertunnel van het continent en in het Submarino Restaurant dineer je in het gezelschap van grote vissen in het aquarium dat het restaurant omringt. Een absolute topper als je ooit beslist om een citytrip naar Valencia te boeken met je gezin.

Nog meer leuke uitjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content