De 5 wetten van Lynn Wesenbeek

Door De Redactie
Toen de Britse komiek Danny Wallace zijn eigen koninkrijk oprichtte, bestond zijn grondwet uit één regel: Be good, wees goed. Lynn Wesenbeek (41), vtm-nieuwsanker, kiest haar eigen 5 wetten!

Wet 1 – Begin elke dag met een glimlach

"Niet makkelijk, zeker als je last hebt van een ochtendhumeur. Maar daar gaat het eigenlijk niet om. Als je ‘s ochtends opstaat en je huisgenoten ziet, glimlach dan. De eigenlijke boodschap van deze wet is: wee vriendelijk."

Wet 2 – Ken je geschiedenis

"Toen ik 20 was, keek ik naar mijn oudere collega’s en kon me amper voorstellen dat ze een leven hadden, laat staan een partner en een gezin. Wie 20, 25 jaar ouder was, was bijna rijp voor zijn pensioen, toch? Nu ben ik zelf 20 jaar ouder, en misschien denken mijn jongere collega’s hetzelfde over mij. Pas nu zie ik hoe jammer het is dat jongere mensen niet altijd beseffen hoeveel ze kunnen leren van hun meer ervaren collega’s."

Wet 3 – Iedereen doet wat hem te doen staat

"Als iedereen doet wat hem te doen staat, draait de maatschappij niet vierkant meer. We hebben krijtlijnen nodig. Het is niet altijd makkelijk om daar een balans in te vinden. Ik ben geen voorstander van een staat die alles regelt, of van ouders die alles voor hun kinderen voorzeggen en uitstippelen."

Wet 4 – Geef elke dag minstens een compliment

"Vaak denken we: goed gedaan, maar zeggen we niets. Je moet dat complimentje ook écht uitspreken."

Wet 5 – Koester wat je lief is

"Ik kan gewoon thuis om me heen kijken en beseffen wat een schitterend geschenk ik heb gekregen. Daarom wil ik iedereen verplichten om stil te staan bij wat hij heeft, en om dat bewust te koesteren."

Partner Content