De 7 zomerzonden van Rocco Granata

Door De Redactie
Hij heeft net een nieuwe cd uit en binnenkort begint hij aan de opnames van een film over zijn leven. Nee, Rocco Granata (72) luiert deze zomer niet in een hangmat!

Quote van de week: "Of ik nu in Keulen ben of Toronto, ik wil een golfterrein!"

Zomernostalgie

“Tot mijn elfde woonde ik in Figline Vegliaturo, een dorpje in het zuiden van Italië. Het was er prachtig, nog altijd trouwens. Met bergen op de achtergrond, aan beide kanten de zee, bossen, zon en wind. Op reis gingen we nooit. Waarom zouden we? We hadden daar alles.”

Zomertrauma

“Ik heb ooit drie uur vastgezeten in een lift in Leipzig. De angsten die ik toen heb uitgestaan, zijn niet te beschrijven. Je wilt eruit, maar ja kan niet. En ze roepen wel dat ze je komen halen, maar het duurt en het blijft duren. Sindsdien heb ik claustrofobie.”

Zomermaaltijd

“In de zomer eet ik graag rucola, en andere groenten. Met nog warme, gekookte aardappelen erbij, olijfolie en een beetje balsamico. En goede, verse pasta natuurlijk. Maar ik eet ook graag lamskoteletjes. Gisteren heeft Rosie nog heerlijke lamskoteletjes met boontjes klaargemaakt, op zijn Italiaans. Mijn vrouw kookt vaak Italiaans. Ze heeft alles van mijn moeder geleerd. Sommigen zeggen dat ze nog “Italiaanser” is dan ikzelf.”

Lees het volledige interview met Rocco Granata in Libelle 27 (7 juli 2011)

Partner Content