Lezeres Michelle leest: ‘De mister’ van E L James

Door De Redactie

E L James is terug, en hoe! Deze keer zul je het moeten stellen zonder de immer charmante Christian Grey en zijn 50 tinten grijs. Maar dat gemis is snel vergeten. ‘De Mister’ biedt ons namelijk een nieuwe book boyfriend om zwijmelend over te dromen.

Boekrecensie ‘De mister’

Rijke graaf

Stinkend rijk zijn zonder ooit een dag te hoeven werken; dromen we daar allemaal niet een beetje van? Voor Maxim Trevlyan is dit zijn alledaagse werkelijkheid. Als gloednieuwe graaf van Trevethick leidt hij een luxeleventje, maar toch worstelt hij met zijn pasverworven verantwoordelijkheden. En wanneer een bloedmooie, intelligente jonge vrouw zijn pad kruist, wordt zijn leven nog een beetje ingewikkelder.

De zachte toer op

De Vijftig Tinten Grijs-trilogie trok BDSM uit de taboesfeer en maakt sindsdien deel uit van de betere huiskamergesprekken. Heb je zin in nog wat seksscènes die daarmee doorspekt zijn? Dan zal ‘De Mister’ je misschien teleurstellen. E L James stapt af van het ruigere werk en gaat de zachte toer op. Maar dat wil niet zeggen dat dit boek minder opwindend is.

Stopwoordjes

Is ‘De Mister’ een literair hoogstandje? Nee, maar daarvoor grijp je ook niet naar dit soort boeken. Het is wél uiterst vermakelijk en leest als een hogesnelheidstrein. En dat zijn redenen genoeg om er enkele zomerse uren aan te spenderen. Al moet je de irritante stopwoordjes – Zot! – er wel bij nemen.

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Nog meer recensies van Michelle:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content