De top 5 vieste plekjes op de luchthaven

Door De Redactie

Bacteriën vermijden tijdens een vliegreis is zo goed als onmogelijk. Wil je toch een (vergeefse) poging ondernemen, raak dan vooral volgende voorwerpen niet aan.

Onderzoek heeft aangetoond dat toiletten, klaptafeltjes en veiligheidsriemen zelden worden schoongemaakt, gewoonweg omdat het schoonmaakpersoneel er geen tijd voor heeft. Gevolg hiervan is dat 60% van de wastafels in vliegtuigtoiletten besmet is met de coliform bacterie, een micro-organisme dat normaliter in menselijke uitwerpselen wordt aangetroffen. Nieuwsgierig naar andere onfrisse plekjes? Hier geven wij de top 5 van vieste voorwerpen op de luchthaven en in het vliegtuig.

Toiletten in het vliegtuig

Dat het vliegtuigtoilet tijdens de vlucht niet wordt schoongemaakt, stelt niemand in vraag. Maar wist jij dat er ook na de vlucht niet altijd wordt gepoetst? Toiletten worden gewoonlijk pas na een aantal vluchten grondig gereinigd. Dit maakt het toilet tot een van de vieste plekken tijdens je vliegreis.
Wat doe je eraan?
Desinfecteer de aan te raken voorwerpen met behulp van een desinfectiedoekje en houd er zelf een goede handhygiëne op na.

Vliegtuig- en luchthaventijdschriften

Uit onderzoek blijkt dat 30 % van de reizigers zijn handen na een toiletbezoek niet wast. Alles wat wordt aangeraakt, wordt onmiddellijk besmet. Vliegtuig- en luchthaventijdschriften dus ook. Heb je er trouwens al eens bij stilgestaan dat niezende en snotterende passagiers ze eveneens lezen en dat heel wat mensen aan de vingers likken alvorens ze een bladzijde omslaan?
Wat doe je eraan?
Neem je eigen lectuur mee.


Waterkranen

Hoewel er dagelijks honderden liters water door stromen, zijn waterkranen ver van proper. Ze worden nauwelijks schoongemaakt en zijn door een onvoldoend of slecht functionerend filtersysteem vaak een ware haard van bacteriën.
Wat doe je eraan?
Gebruik een zakdoekje om kranen te openen en te sluiten of verfris je handen met een desinfectiedoekje.

Veiligheidscontrole

Moet je je schoenen aan de veiligheidscontrole uittrekken, dan heb je maar beter sokken aan! Zo vermijd je schimmel- en andere voetinfecties als je door de controle gaat.
Wat doe je eraan?
Doe sokken aan.

Kussens en dekens

Kussens en dekens worden pas na meerdere vluchten gewassen. Ook hier hebben bacteriën dus vrij spel. Maak je er gebruik van, bedenk dan dat er wellicht zieke passagiers in geniest of gekwijld hebben.
Wat doe je eraan?
Neem je eigen kussen en deken mee.

Bron: Orbiville.be
 

 


 

 


 


 

Partner Content