Deze BV doet méér dan tv

Door De Redactie
Acteur/presentator Peter Van Asbroeck gaat regelmatig van de grond, zangeres Els Pynoo haalt haar hart op in de stallen en journalist Lieven Verstraete duikt achter de draaitafels. Deze BV's zijn gebeten door hun hobby!

Quote van de week: "Terwijl ik sta te zingen, flitst het door mijn hoofd: zouden de kippen al gegeten hebben."

 

Peter Van Asbroeck (48)

“Natuurlijk droomde ik er vroeger van om piloot te worden. Ik wilde met straaljagers vliegen, met Mirages, F16’s en Starfighters. Maar daarvoor moest je naar het leger en toen ik 18 werd – in volle punkperiode – stond dat allesbehalve cool. Ik ben voor mijn andere passie, het acteren, gegaan. Maar het is een dubbeltje op zijn kant geweest: als ik destijds niet voor het toneel gekozen had, was het luchtvaartschool geworden. Ik kijk nog altijd op naar wie die carrière wel doorlopen heeft. Daar moet je wel veel respect voor hebben, want het is geen eenvoudige studie, ze is even moeilijk als de opleiding burgerlijk ingenieur.”

Els Pynoo (42)

“Ik hou veel van het leven “op de buiten”. Het geeft me rust en houdt me met mijn voetjes op de grond. Maar als het alleen maar dit zou zijn, zou ik zot worden in mijn stallen. Ik heb afwisseling nodig. We houden er ondertussen een ferme keuterboerderij op na, met om en bij de zestig dieren. We hebben paarden, pony’s, een ezel, een varken, kippen, ganzen, zwanen, honden, poezen, vissen en parkieten. Daar komt wel wat werk bij kijken, ik ben er gemiddeld een uur of drie per dag zoet mee. Maar dat is precies waarom we op een boerderij zijn komen wonen: er is altijd iets te doen.”

Lieven Verstraete (48)

“Ik heb altijd een zwak gehad voor Brazilië. Al sinds ik als kleine jongen een aflevering van Isaura zag, de Braziliaanse soap die op de BRT liep. Ik was op slag verliefd op de klank, het ritme en de sensualiteit van die taal. En ik smolt voor de muziek – zozeer dat ik me er sindsdien in ben gaan verdiepen. De vlam sloeg pas écht in de pan toen ik naar Sao Paolo op reportage mocht voor Radio 1. Dat was de openbaring. Ondertussen ben ik er nog een paar keer geweest, en twee jaar geleden heb ik een cd vol Braziliaanse muziek samengesteld: “Satanic Samba. Toen die uitkwam, kreeg ik de vraag of ik hem live wilde voorstellen, met een dj-set. Doodzenuwachtig was ik.

Lees de volledige interviews in Libelle 14 (7 april 2011)

Partner Content