Group of multi ethnic friends enjoy culture and literature having a public reading outdoor on a rooftop terrace

Nieuwe rage gespot: stille leesclubs!

Door Rani Merckx


Met vrienden of zelfs met vreemde mensen samenkomen om in stilte een boek te lezen. Het is populairder dan ooit. Stille leesclubs zijn alvast een opkomend fenomeen in Amerika, tot groot jolijt van de boekenwurmen. Richt jij er binnenkort ook eentje op?

It’s oh so… quiet

Samen een boek lezen om achteraf te discussiëren over de verhaallijn, de personages en het al dan niet voorspelbare einde: niet elke lezer zit erop te wachten. Want stilte is voor veel boekenliefhebbers essentieel om optimaal van een boek te kunnen genieten. Stilte in een wereld die nooit stopt met praten.

Om die reden hebben heel wat Amerikaanse steden zoals Seattle, Portland en Oregon stille leesclubs opgericht. Steeds meer mensen genieten van de rust en samenhorigheid.

Start je eigen stille leesclub

Is de nieuwe rage iets voor jou? Nodig dan enkele mensen uit, vrienden of zelfs vreemden. Zolang de passie voor boeken maar de gemeenschappelijke deler is. Spreek een locatie en tijdstip af, en neem een goed boek mee. Welk boek je leest, maakt niet uit. En de manier (e-book, print) evenmin. Zolang het maar samen is én in stilte! En met iets lekkers erbij, natuurlijk.

Een saaie boel voor de ene, een verademing voor de ander. Benieuwd of de rage tot bij ons komt overwaaien?

Bron: PureWow.com. Beeld: GettyImages

Psst, wist je dat Libelle ook een eigen leesclub heeft op Facebook? Ontdek het hier!

Wat meer inspiratie nodig?

Partner Content