Digitale foto’s op orde

Door De Redactie

Wat is het een gemak om met je digitale fototoestel zoveel foto's te kunnen trekken als je maar wil! Je kan ze nadien toch weer wissen. Maar dat enthousiast fotograferen heeft ook zijn nadeel: uitpuilende fotomapjes op de computer met de meest nietszeggende namen. Hoe schep je hier orde in de chaos?

1. Wissen maar!

Je hebt vast een hoop foto's staan die ofwel dubbel getrokken zijn, ofwel slecht zijn van kwaliteit. Zet je hier eens een voormiddag of namiddag aan en wis de slechte exemplaren

2. What's in a name?

Je foto's organiseren doe je best door ze een naam te geven. De automatische naam die je computer aan een foto geeft (zoals IMG_0523) is namelijk niet erg veelzeggend. Best start je met mapjes van jaartallen en specifieer je daarna in submappen. De verjaardag van de jongste dochter, het dagje naar zee, zorg dat je ze uit elkaar kan houden. Is je fotocollectie zo uitgebreid en zie je er geen beginnen aan? Dan is Picasa misschien iets voor jou. Dit fotoprogramma programmeert automatisch foto's van je digitaal fototoestel en zorgt dat je makkelijk kan rubriceren. Handig aan Picasa is ook dat je de foto's kan delen met vrienden en familie.

3. Afdrukken

De goede foto's in het goede mapje gestopt? Goed zo. Nu kan je ze laten afdrukken. Dat kan je doen bij sites als www.kruidvat.be/foto-afdrukken of [LINK_TEXT id=2]. Je kan ook origineler aan de slag gaan. Waarom geen collage maken van je leukste vakantiefoto's? Ook dat kan je bij bovenstaande sites doen.

4. Fotoalbum maken

Heb je de foto's toch liever in een album, overweeg dan je fotoalbum digitaal te maken. Jij selecteert de foto's, volgorde, manier waarop ze verschijnen en het album wordt netjes naar je thuis opgestuurd. Dit kan ook via www.kruidvat.be/foto-afdrukken en [LINK_TEXT id=4].

Partner Content