© Wout Hendrickx

3x DIY tafeldecoratie van papier

Ongelooflijk toch wat je met een paar vellen tekenpapier, een schaar, lijm en wat creativiteit kunt maken… een complete tafeldecoratie, bijvoorbeeld, zó mooi dat je gasten er weg van zullen zijn. Aan de slag dus, en laat je kids gerust mee knutselen!

3x vrolijke tafeldecoratie om zelf te maken

In de bloesems

Placemat met kersenbloesem

Geef voor deze eerste tafeldecoratie je tafel een Japans tintje en maak placemats met een motief van kersenbloesems. Morsen absoluut verboden!

Zo maak je de placemat

Knip uit bruin tekenpapier een tak en twijgjes, uit lichtgroen tekenpapier blaadjes en uit roze tekenpapier bloemetjes. Schik een mooie tak-compositie op een vel stevig lichtblauw tekenpapier – laat een paar bloempjes speels over de rand komen – en plak alles vast met lijmstift. Teken met een fijn rood stiftje extra details op de bloemetjes.

Fladder-vlinder

Naamkaartje vlinder

Laat je gasten van de ene stoel naar de andere fladderen of geef hun zitplaats aan met een schattig naamkaartje.

Zo maak je het naamkaartje

Druk het vlinderpatroon dat je hier kunt downloaden zoveel keer op stevig tekenpapier af als je naamkaartjes wilt maken. Knip de rechthoekjes uit en vouw ze dubbel op de stippellijn, met het vlindermotief zichtbaar op de buitenkant. Knip (of snij met een cuttermes) de vleugels op de lijnen uit en plooi ze naar boven. Schrijf de namen van je gasten op de kaartjes.

Vogel zkt huisje

Lentetafereel aan tafel

Bevestig een tafelklem (bijv. bij Casa) op je tafel en hang er vrolijke vogeltjes en vogelhuisjes aan. Maak het lentetafereeltje compleet met bonte waaiers en decoratieve palmbladeren in vaasjes of flesjes. Je gasten zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn van deze mooie tafeldecoratie!

Zo maak je het lentetafereel

  1. Teken de patroontjes van vogels, vleugels en vogelhuisjes die je hier en hier kunt downloaden over op tekenpapier in kleuren naar keuze en knip alle delen uit. Plak met lijmstift vleugels aan de vogels, knip een gaatje in de vogels en de huisjes en hang alles kriskras door elkaar op aan eindjes touw of lint.
  2. Vouw voor een kleine ronde waaier drie vellen stevig tekenpapier in A4-formaat (in diverse kleuren) harmonicagewijs op aan de korte kant met 1 cm afstand. Plooi dubbel en plak in het midden met lijmstift samen tot waaiertjes. Lijm drie waaiertjes in verschillende kleuren tegen elkaar aan, sluit tot een volledig ronde waaier en plak aan de achterkant met een stukje plakband een houten stokje in een vouw. Vouw voor grotere waaiers de A4-vellen in de lengte.
  3. Vouw voor een palmblad een vel stevig tekenpapier in A4-formaat dubbel in de breedte en knip er – op de denkbeeldige diagonaal van de ontstane rechthoek – een driehoek uit. Plooi deze open; je hebt nu een groter formaat driehoek. Vouw deze harmonicagewijs op, vanaf de basis tot de punt, telkens met 1 cm afstand. Plooi dubbel en prik een houten stokje in het midden – door de punt van de driehoek die je net geplooid hebt – door alle papierlaagjes heen. Lijm de binnenkanten van het palmblad samen, met ongeveer 2 cm van het houten stokje ertussen.

Productie en styling: Harald Ligtvoet • Foto’s: Wout Hendrickx • Met dank aan Casa en Van Uytsel.

Nog meer DIY-ideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content