Zoveel kost een communie- of lentefeest gemiddeld

Door De Redactie

We willen natuurlijk allemaal dat het communie- of lentefeest van onze kids een onvergetelijke dag wordt. Een mooie outfit, een tof feest en natuurlijk de allerleukste cadeautjes! Als je die prijskaartjes eens optelt, kom je al gauw aan een aardig bedrag. Gemiddeld zo’n 2000 euro om precies te zijn.

Een communie- of lentefeest zorgt altijd wel voor een beetje stress. Een locatie en outfits kiezen, de catering,… én vooral: je budget bepalen, want je wil natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Zoveel kost een feest gemiddeld en dit kun je doen om de kosten te drukken!

Het is feest! Alles erop en eraan of iets bescheidener? Sparen zal je sowieso moeten doen. Voor een communie- of lentefeest stel je best vooraf een budget op. Dan weet je wat kan en wat niet én schrik je niet als je de rekening krijgt toegestuurd.

Volgens communie.be en de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen blijkt dat de Vlaming gemiddeld 2.000 euro besteedt aan een communie- of lentefeest. Maar natuurlijk bepaal je dat voor een groot deel zelf.

Outfits

Het is natuurlijk belangrijk dat je kleine spruit schittert op zijn dag. En communiekleding is niet goedkoop. De meeste gezinnen geven er zo’n 250 euro aan uit en daar komen dan nog de outfits van broer, zus en papa en mama bij. Maar is het nodig om zo’n dure kleding te kopen voor die ene dag? Vaak hebben kledingketens zoals H&M ook communiecollecties die heel wat goedkoper zijn.

Feest

Gemiddeld geven Vlaamse ouders rond de 1000 euro uit aan het feestje zelf. Ongeveer de helft gaat voor een feest buitenshuis, dat trekt de prijs natuurlijk meteen op. Maar waarom geen gezellige barbecue thuis in de tuin? Dan kun je er nog voor kiezen om een traiteur in te huren of zelf te koken.

Cadeau

Cadeautjes zijn voor je kind het hoogtepunt van de dag. We geven het meest geld of waardebonnen cadeau. Maar als je toch iets persoonlijks wil, is een echt cadeau ook leuk. Elektronica en reisjes naar bv. Disneyland Paris zijn de populairste. Maar het hoeft niet allemaal zo duur. Gezelschapsspelletjes of kleinere uitstapjes naar bv. de zee of de dierentuin zijn zeker even leuk!

Lees ook

Partner Content