Eerste hulp bij wasongelukjes

Door De Redactie

De was doen lijkt een vanzelfsprekende job. De was in de machine stoppen, wasmiddel toevoegen, juiste programma kiezen en een poosje later is je vuile was weer als nieuw. Helaas loopt het niet altijd zo vlot en komt een wit T-shirt wel eens roze uit de was...

1. Gebruike speciale programma's

Omdat een jeansbroek bijvoorbeeld een andere behandeling vraagt dan babykleding, kies je voor bepaalde kledingstukken maar beter een speciaal programma. Jeans heeft een schurend effect op gevoellige stoffen, dus is het sowieso beter om het niet met andere kledingstukken in de was te doen.

2. Kies het juiste wasmiddel

Voor witte was gebruik je het beste poeder, omdat daar meer bleekmiddelen in zitten en lastige vlekken beter verwijderd worden. Vloeibaar wasmiddel is dan weer beter voor bonte was, omdat dit geen poedervlekken maakt en ervoor zorgt dat de kleuren langer mooi blijven. Kuis in beide gevallen geregeld het wasmiddelbakje geregeld uit, want hierin blijven vaak bacteriën achter.

3. Kies voor een laag energieverbruik

Het is verstandig om bij de aankoop van een wasmachine op het energielabel te letten en te kiezen voor een toestel met laag energieverbruik.

Bron: Haier

Partner Content