Eigenzinnige maar prettige animatiefilm

Door De Redactie

Een animatiefilm over muggen? En hij komt niet van Disney of Pixar? Neen, hij komt regelrecht uit Denemarken, ziet er klassieker uit dan we gewend zijn, maar toch is "Fietsmug & Dansmug" meer dan de moeite waard!

Dagmar de dansmug is verliefd op Egon de fietsmug. Maar Egon leeft voor de lol en wil eerst op wereldreis. Nu is de aarde niet zo groot als je vliegt, maar als je gaat fietsen, kan je echt lang onderweg zijn. De liefde komt later wel, denkt Egon. Wanneer de gemene koningin van de rode mieren de kolonie van de zwarte mieren verovert, moeten Dagmar en Egon samenwerken om de vrede in de insectenwereld te herstellen. Maar het is niet simpel om volgzame mieren – die alleen maar bevelen opvolgen – te leren dat af en toe een beetje nadenken echt geen kwaad kan.

De Deense animatiefilm "Fietsmug & Dansmug" ziet er helemaal niet uit zoals de animatiefilms van tegenwoordig. De prent ziet er "ouderwetser" uit maar straalt tegelijkertijd bijzonder veel sfeer uit! Onze testpubliek (een kleuter van drie jaar) vond het alvast geweldig en liet zich niet afschrikken door de ietwat andere look: hij lachtte, genoot en danste mee met de schitterende muziek uit de film!

Meer info: www.jekino.be/fietsmugendansmug
Nu in de bioscoop (Cartoon's Antwerpen – TheRoxyTheatre Limburg – Studio Skoop – Studio Leuven)

Partner Content