© VLADVDK / VRT

Zanger Mustii vertegenwoordigt België tijdens het Eurovisiesongfestival 2024

Door Hanne Bral

De Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival is bekend. RTBF kondigde aan dat de Belgische artiest Mustii volgend jaar ons land zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in de Zweedse stad Malmö.

Mustii vertegenwoordigt ons land op het Eurovisiesongfestival 2024

De Eurovisiesongfestivalkriebels komen weer naar boven, want de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2024 is bekend. De Brusselse zanger Mustii zal voor ons land naar de Zweedse stad Malmö afreizen om daar het beste van zichzelf te geven.

Eurovisiesongfestival 2024
© VRT

Mustii is de artiestennaam van de 32-jarige Thomas Mustin. Hij is niet alleen zanger, maar ook schrijver, componist en auteur. Meteen na zijn studies schitterde hij in theatervoorstellingen, series en films. Zo spot je hem onder andere in de RTBF-reeks La trêve, die je kunt bekijken op Netflix. In 2019 vertolkte hij Hamlet in het theater, geregisseerd door Emmanuel Dekoninck, en won hij in datzelfde jaar de Thomas de Magritte-prijs voor ‘Beste jonge mannelijk talent’. Aan podiumervaring geen gebrek, dus!

Ondertussen timmerde hij ook aan zijn zangcarrière. Onder de artiestennaam Mustii maakt hij popmuziek, waarin zijn hypnotiserende stem erg breekbaar maar tegelijkertijd ook zeer krachtig klinkt. Mustii bracht intussen twee albums uit: 21st century boy en It’s happening now. Hij speelde ook al op verschillende festivals, waaronder Les Ardentes en Les Nuits Botanique, en verkocht al drie keer de Ancienne Belgique uit. Het is dan ook geen verrassing dat hij op de D6bels Music Awards de ‘Revelatie van het jaar’-award won.

In 2024 brengt Mustii een nieuw album uit, keert hij terug naar televisie als jurylid in Drag Race Belgium, is hij te zien in de bioscoop in La nuit se traîne van Michiel Blanchart én zal hij België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Op het nummer waarmee Mustii ons land zal vertegenwoordigen, moeten we nog eventjes wachten. Kun je alvast wel al in je agenda noteren: de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival vindt plaats op dinsdag 7 mei, de tweede halve finale op donderdag 9 mei en de grote finale op zaterdag 11 mei.

Las je deze artikels al?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content