© VTM / VRT 1 / Play4

Het najaar op televisie: naar deze programma’s kijken wij het meeste uit

Van bewezen successen tot verrassende nieuwkomers: het nieuwe televisieseizoen is er weer eentje om naar uit te kijken. Wij zetten onze favoriete televisieprogramma’s van het najaar op een rijtje.

Deze programma’s willen wij dit najaar op televisie zien

Boomer

televisie programma's najaar
© VRT

Een van de nieuwe programma’s die je dit najaar op televisie kunt volgen, is ‘Boomer’, een humoristische reeks waarin we Jan Van Looveren en zijn gezin volgen. Jan is ondertussen ouder dan vijftig, en ziet de wereld rondom hem snel veranderen. Is hij nog wel mee met wat er nu speelt? Is hij nog steeds relevant? Een reeks die gegarandeerd boordevol herkenbaarheid zit!

Vanaf zaterdag 2 september om 20u25 bij VRT 1.

Ik heb het u letterlijk juist gezegd

televisie programma's najaar
© VRT

Op zondagavond presenteert Philippe Geubels de gloednieuwe quiz ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’. Een quiz waarin alles draait rond kortetermijngeheugen, want alle antwoorden worden in de quiz ergens gegeven of getoond. Elke aflevering nemen vier deelnemers het tegen elkaar op, met de kans om maar liefst 15.000 euro te winnen.

Vanaf zondag 3 september om 20u25 bij VRT 1.

De twaalf: de Assepoestermoord

De Twaalf
© Thomas Nolf / VRT

Fan van Vlaamse fictie en een goede whodunit? Binnenkort kun je op VRT 1 kijken naar het tweede seizoen van De twaalf: de Assepoestermoord. Twaalf burgers staan voor een aartsmoeilijke beslissing: het lot van een vader en zijn dochter, die beschuldigd worden van de moord op ex-partner en stiefmoeder Marianne. Wie geloof jij?

Vanaf zondag 3 september om 21u05 bij VRT 1.

Blind Getrouwd

Blind Getrouwd
© VTM

Dit najaar wagen vier mannen en vier vrouwen zich opnieuw aan het avontuur van hun leven: trouwen met iemand die ze nog nooit hebben gezien of ontmoet. Met volgens de experts misschien wel de vier beste matches ooit belooft het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd alvast uiterst romantisch te worden.

Vanaf maandag 4 september om 20u35 bij VTM.

Interview met de geschiedenis: het Belgische koningshuis

televisie programma's najaar
© VRT

Reporter Arnout Hauben maakt dit najaar een wel heel bijzondere tijdreis. In een gloednieuwe zesdelige reeks mag hij alle Belgische koningen interviewen, op een cruciaal moment in hun koningschap. Het belooft een intrigerende mix van fictie en reportage te worden, waarin Vlaamse topacteurs onze koningen vertolken.

Vanaf maandag 4 september om 20u35 bij VRT 1.

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Celebrity MasterChef Vlaanderen
© Play4

Een van de beroemdste reality-kookformats komt dit najaar naar Play4: Celebrity MasterChef Vlaanderen. Tien bekende amateurkoks koken de sterren van de hemel voor een professionele jury. Wij zijn alvast benieuwd naar de kookkunsten van Sarah Puttemans, Cath Luyten, William Boeva, Hakim Chatar, Linde Merckpoel, Lynn Van den Broeck, Boris Devis, Wim Willaert, Bent Van Looy en Charlie Dewulf.

Vanaf maandag 4 september om 21u bij Play4.

Amai zeg wauw!

televisie programma's najaar
© VRT

Otto-Jan Ham presenteert dit najaar de gloednieuwe, muzikale laatavondshow ‘Amai zeg wauw!’. Elke avond draait de show rond een bekende gast die op bezoek komt, waaronder Matteo Simoni, Siska Schoeters, Jeroen Meus, Robin Keyaert, Pommelien Thijs en Gloria Monserez.

Vanaf maandag 4 september om 21u30 bij VRT 1.

De club

televisie programma's najaar
© VRT

‘De club (waar je niet wil bij horen)’, dat is de omschrijving van de gloednieuwe tragikomische fictiereeks ‘De club’ die vanaf dit najaar te zien is bij VRT 1. Daarin volgen we drie koppels, die bevriend raken in de wachtzaal van de dienst fertiliteit. Een voor een hadden ze hun toekomst helemaal uitgestippeld, maar hun plannen komen in gedrag wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt.

Vanaf woensdag 6 september om 20u35 bij VRT 1.

De Verraders

De Verraders
© VTM

Een van onze favoriete programma’s van vorig jaar komt ook dit najaar weer op televisie: De Verraders. 20 bekende Vlamingen, waaronder 17 bondgenoten en 3 verraders, spelen opnieuw een spel vol leugens, manipulatie en verdachtmakingen. Het is aan de bondgenoten om de verraders te ontmaskeren, voor ze zelf worden ‘vermoord’.

Vanaf zondag 17 september om 19u55 bij VTM.

The Big Bang

televisie programma's najaar
© VTM

Ook de knotsgekke broers Coppens keren dit najaar terug naar de buis met het nieuwe programma ‘The Big Bang’, dat rechtstreeks uit het creatieve brein van Staf en Mathias komt. Elke aflevering dagen de broers drie bekende duo’s met serieus wat knaldrang uit om zich te wagen aan een reeks ongezien spannende proeven. Wie veroorzaakt als eerste ‘The Big Bang’?

Vanaf zaterdag 23 september om 20u30 bij VTM.

Wat zou jij doen?

televisie programma's najaar
© VTM

Over sommige levenskeuzes kun je eeuwig blijven twijfelen. Maar wat als je je lot in handen legt van wildvreemden? In ‘Wat zou jij doen?’ leggen mensen hun moeilijk dilemma’s voor aan een publiek, die onder leiding van Karen Damen de knoop mogen doorhakken. En de keuze van het publiek is definitief en bindend…

Later dit najaar bij VTM.

Down The Road

Down The Road
© VRT

Nog een van onze favoriete programma’s dat dit najaar naar onze televisie terugkeert is Down The Road. Dieter Coppens en begeleidster Saar trekken deze keer samen met Evert (28), Sabine (36), Laurens (34), Anneleen (29), Michaël (30) en Rebecca (34) naar het wondermooie Canada.

Later dit najaar bij VRT 1.

Huis Gemaakt

Huis Gemaakt
© VTM

Wie treedt in de voetsporen van Antje en Ruben en Cédric en Anaïs? Wie wint aan het einde van de rit dé grote prijs: een eigen droomhuis? Onder het toeziend oog van aannemer Cerina Marchetta, interieurarchitect Bart Appeltans en vastgoedexpert Béa Vandendael werken de koppels zich dag en nacht in het zweet om een leegstaand pand om te toveren tot droomhuis.

Later dit najaar bij VTM.

De Verhulstjes

de verhulstjes
© Play4

Voor het nieuwe seizoen van De Verhulstjes volgen we Gert, Ellen, Marie en Viktor naar het Hoge Noorden. Dit najaar trekt de familie niet alleen naar hun vakantiehuis in Saint-Tropez en op kampeertrip in de Ardèche, maar ook op cruise door Scandinavië. Het belooft dus weer een dol avontuur te worden!

Later dit najaar bij Play4.

Bake Off Vlaanderen

Bake Off Vlaanderen
© Play4

Zoetebekken kunnen ook dit najaar opnieuw wegsmelten bij de indrukwekkende baksels van Bake Off Vlaanderen. De witte baktent houdt opnieuw halt aan het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw, en ook presentator Wim Opbrouck en juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender zijn weer van de partij. Wie volgt Axl op en wordt de beste amateurbakker 2023?

Later dit najaar bij Play4.

James De Musical

James De Musical
© Play4

Voor het derde seizoen van James De Musical trekt James Cooke opnieuw alle registers open. Hij maakt opnieuw ontroerende musicals met in de hoofdrol Metejoor, Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Marc Coucke, Regi en de cast van F.C. De Kampioenen. Verwacht je opnieuw aan veel show, bruisende choreografieën, aanstekelijke muziek, een lach en regelmatig ook een traantje.

Later dit najaar bij Play4.

Het huis

Het huis
© VRT

Ook Eric Goens opent dit najaar opnieuw de deuren van zijn dromerige huis. Komen dit seizoen langs in Het huis: Hugo Sigal, Riadh Bahri, Stephanie Planckaert, William Boeva en Herman Brusselmans. Op de namen van de drie resterende gasten moeten we nog nog eventjes wachten.

Later dit najaar bij VRT 1.

De Expeditie – Groenland

televisie programma's najaar
© Play4

Nog een nieuw televisieprogramma om naar uit te kijken is ‘De Expeditie – Groenland’. Daarin trekken Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs onder leiding van twee ervaren arctic gidsen naar Groenland. Met ski’s en een loodzware slee leggen ze een traject van maar liefst 160 kilometer af van Kangerlussuaq tot Sissimut, een ongerept en desolaat gebied. Ohja, en de temperatuur durft er te dalen tot wel -40°C.

Later dit najaar bij Play4.

Dit lees je vast ook graag:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content