Eurovision

Geen Eurovisiesongfestival dit jaar: dit zijn de alternatieven!

Door Jolien Thieleman

Omwille van het coronavirus wordt het Eurovisiesongfestival in Rotterdam geannuleerd. Geen vrolijk muziekfestival dit jaar dus, maar wél leuke alternatieven waarvoor de VRT-netten de handen in elkaar slaan.

Volgende week zou de VRT volledig in het teken staan van het Eurovisiesongfestival, met de halve finales op 12 en 14 mei en de grote finale op 16 mei. Normaal gezien zou Hooverphonic naar Rotterdam afzakken om België te vertegenwoordigen met het nummer ‘Release Me‘.

Een hele week Eurovisiesongfestival

Omdat het jaarlijkse festival voor de eerste keer in de geschiedenis wordt geannuleerd, heeft VRT allerlei leuke alternatieven bedacht. Wie wil, kan dus toch naar hartenlust van het liedjesfestijn genieten!

  • Op dinsdag 12 en donderdag 14 mei zendt de organisatie van het Eurovisiesongfestival het programma ‘Eurovision Song Celebration‘ uit, met alle clips van de 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen. Ze worden opgelijst volgens de deelnames aan de halve finales. Afstemmen kun je via de website van Eén en VRT NU.
  • Op woensdag 13 mei zorgt Eén voor een online live awardshow: ‘En de 12 punten gaan naar…‘. Peter Van de Veire neemt de presentatie voor zijn rekening en blikt samen met de kijkers terug op de afgelopen 20 edities. Je kunt daarbij stemmen op de hoogtepunten en opmerkelijkste momenten in 8 categorieën, waaronder ‘Strafste vocale hoogstandje’, ‘Meest opvallende deelnemer’ en ‘Grootste hit van de voorbije 20 jaar.’ De show is live te volgen op de Facebookpagina van Eén.
  • Op zaterdagavond 16 mei is ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ te zien op Eén: een show waarin alle deelnemende artiesten van 2020 worden geëerd, met vakkundig commentaar van Peter Van de Veire. Naast de 41 nummers van 2020 wordt ook elk deelnemend land in de kijker gezet via ‘Light a landmark’: in elk land zal een belangrijk monument spectaculair verlicht worden. Voor België wordt dat het Atomium.
  • En op de radio…
    • Bij MNM brengen enkele Belgische ex-deelnemers volgende week in de ochtendshow een cover van hun favoriete Eurovisie-nummer.
    • Radio 2 gaat samen met de luisteraars op zoek naar ‘De Songfestival top 40’. Stemmen, luisteren en genieten maar!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content