Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je fiets roestvrij maken doe je zo

Door De Redactie

Heb je zin in een leuke fietstocht, maar lijkt je fiets er zelf helemaal niet klaar voor te zijn? Het onderhoud van een fiets kan inderdaad een beetje werk vragen, zeker als er roestvlekken zijn. Maar geen nood, het is heel makkelijk om je fiets zelf roestvrij te maken. En je hebt geen dure, chemische producten nodig! Fietsfanaat Caroline toont ons hoe in deze video.

Je fiets roestvrij maken: zo simpel is het

Volgens Caroline zijn roestvlekken het makkelijkst te verwijderen met een staalsponsje. Je kunt eventueel ook azijn gebruiken en het wat laten indringen om daarna te schrobben. Om roest op je fiets te voorkomen kun je ook enkele maatregelen nemen:

  • Laat je fiets niet te lang in de regen staan
  • Moet je toch door de regen fietsen, droog je fiets dan na de rit snel even af met een doek
  • Bescherm je fiets eventueel met waterafstotende spray (om roest op de spaken en velgen tegen te gaan, kun je ze ook insmeren met vaseline)
  • Hou je fiets proper (om het verstopte vuil tussen de ketting weg te krijgen, kun je een tandenborstel gebruiken)

Niet veel werk toch? Heb je zin gekregen om te fietsen, bekijk dan zeker eens deze leuke fietsroutes.

Ook deze fietstips kunnen van pas komen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!