Getty Images

Fietsen in de winter: verken de Zwalmstreek

Je hoeft echt niet te wachten op de lente of de zomer om je fiets van stal te halen, want ook fietsen in de winter kan z’n charmes hebben. Zo kun je bijvoorbeeld in de Zwalmstreek zalig uitwaaien én opwarmen. De Vlaamse Ardennen op z’n best!

Lekker verfrissend: fietsen in de winter is een aanrader

De Vlaamse Ardennen gaan op en neer, maar deze fietsroute voert je 24 kilometer lang langs de vlakste stukken van de Zwalmstreek. Je fietst er in de buurt van brouwerij Contreras, de brouwer van het biertje Valeir. Onderweg fiets je voorbij verschillende dorpscafés en gezellige tavernes. Want ja hoor, ook in de winter is het altijd fijn om cafés tegen te komen. Waar je in de zomer uitblaast op een terras, is het in de winter de ideale gelegenheid om je handen en voeten te verwarmen en bij te praten boven een hartverwarmend drankje.

Klik hier voor meer informatie over de fietsroute en om de fietsroute gratis te downloaden.

Drie adresjes op de route in de kijker

HERBERG DE ROTSE

In herberg De Rotse ben je altijd welkom voor een hapje en een drankje. Hier geniet je van het ‘goeie leven’. Met wat geluk pik je er een van de gezellige huiskamerconcerten mee en vanuit de herberg kun je ook leuke bedrijfsbezoekjes plannen om verschillende lokale producten te proeven.

Klik hier voor meer informatie

DE BETOVERDE MAAN

Tot in 2016 werd het gezellige dorpscafé opengehouden door twee ‘heksen’ Lut en Biep. Twee toffe vrouwen die met hart en ziel voor een heerlijke dorpssfeer zorgden. Ondertussen is het café overgenomen, maar je drinkt er nog steeds een frisse pint terwijl je kunt genieten van de dorpse gezelligheid.

Klik hier voor meer informatie

DE CASINO

Nog een dorpsherberg waar je je voetjes en handen kunt verwarmen aan de Leuvense stoof. Ook dit is een plekje waar je maar moeilijk buiten geraakt eens je jezelf genesteld hebt. Blijf zeker hangen en misschien heb je wel het geluk dat er wafels gebakken worden op de stoof!

Klik hier voor meer informatie

Gek op fietsen? Hier vind je nog meer inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content