Genieten, ontdekken en bijleren tijdens de familiedagen van het Vlaams Parlement

Advertorial

Misschien denk je bij ‘Vlaams Parlement’ niet meteen aan dé kindvriendelijke uitstap bij uitstek. Maar daar brengen de aankomende familiedagen in de paasvakantie gegarandeerd verandering in. Tijdens deze gratis opendeurweek voor jong en oud(er) ontdek je tijdens tal van activiteiten spelenderwijze alles over de werking en geschiedenis van dit boeiende politieke orgaan.
Samen met je kinderen of kleinkinderen plezier maken én nog wat opsteken? Van harte welkom op de familiedagen van het Vlaams Parlement!

Familie speurneus op pad

Swipe en scan er samen met je (klein)kinderen op los tijdens de digitale zoektocht. Dit spannende parcours loodst je door de gebouwen van het Vlaams Parlement en zet je aan het denken … en doen! Slaag je er samen in om de zoektocht tot een goed einde te brengen?

Op verkenning in de archiefbunkers

Normaal gesproken is de kelder van het Vlaams Parlement niet toegankelijk voor het brede publiek, maar tijdens de familiedagen krijgen jij en je gezelschap wél de kans om dit ondergrondse complex te bezichtigen. Het is niet alleen een unieke ervaring om erin rond te dwalen, je ontdekt er ook een heleboel over de rijke geschiedenis.

Proeven van hedendaagse kunst

Wist je dat het Vlaams Parlement een indrukwekkende kunstcollectie huisvest? Je kunt er letterlijk niet om heen: in de gangen en vergaderzalen valt een prachtige verzameling hedendaagse werken te bewonderen. Dat maakt van het Vlaams Parlement ook meteen een niet-te-missen minimuseum!

En dat is nog niet alles …

Het Vlaams Parlement streeft ernaar een open huis te zijn waar elke Vlaming zich thuis voelt. Het wil actief de brug slaan naar de bevolking: naar ‘grote’ burgers, maar ook naar de jongeren. In het Bezoekerscentrum beleef je de democratie dan ook vanop de eerste rij – op een speelse en bijzonder interactieve manier. Je kunt er zelfs je eigen stem uitbrengen in een heus halfrond!

Familiedagen in het Vlaams Parlement – Praktisch

  • Wanneer? Tweede week van de paasvakantie (11 t.e.m. 16 april) – 10.00-17.00 u.
  • Waar? Bezoekerscentrum Vlaams Parlement – IJzerenkruisstraat 99 – 1000 Brussel
  • Gratis! Reserveren is niet nodig, behalve voor het bezoek aan de bunkers
  • Alle info op de website van het Vlaams Parlement

Brusselen met de hele familie

Tijdens de familiedagen valt er in het Vlaams Parlement heel wat te beleven. Wil je nóg meer uit je bezoek halen? Maak er dan meteen een daguitstap naar Brussel van!

De ligging van het Vlaams Parlement leent zich er alvast perfect toe – pal in het historische hart van onze hoofdstad én op wandelafstand van het Centraal Station. Zo kan je bijvoorbeeld op weg naar het parlementsgebouw door het prachtige Warandepark kuieren en ondertussen het Koninklijk Paleis of de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers bezichtigen. Het bruisende centrum van Brussel ligt op een kwartiertje stappen van het Vlaams Parlement, net zoals de Europese wijk, het Jubelpark of de Botanique.

Een bezoek aan het Vlaams Parlement is dus perfect te combineren met een dagje Brussel!